Isssy Paris - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prvoj utakmici osmine finala Kupa pobjednica kupova u Partizu Podravka Vegeta izvukla je rezultat koji obećava. Issy Paris Hand je pobijedio 24:20 (15:12, ali nije ostavio dojam nepobjedivosti.

Do prolaza u četvrtfinale može se uz neke uvjete. Kod Issyja recimo manje obrana golmanica i da ih se ostavi bez pomoći sudaca. Ali prijeti i opasnost od S. Oftedal ako poboljša učinak (danas je imala 6/11), a također i vjerojatnost da zaigra i Mara Jovanović.

Isssy Paris - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerKod Podravke Vegete veća učinkovitost vanjskih igračica, bez obzira na iskazanu borbenost. Franković je imala šut 1/10, a Vidak 4/10.

Počelo je loše, promašaji, obrane domaće vratarke i nezdrživa S. Oftedal uz pomoć francuske reprezentativke Lassource i u 15. minuti bilo je 8:2. Tek tada je Podravka Vegeta, nakon Vidak i Dežić, zabila treći gol (Krsnik), potom i četvrti (Nikšić), a na 10:5 smanjila je Džono.

Isssy Paris - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerKapitanović je odlično branila, u prvom poluvremenu šest lopti s nekoliko zicera i sedmerac, ali je Attingre na drugoj strani imala 9+1 obrana i bila je velika prepreka Koprivničankama.

No, nakon 13:5 Nikšić, Džono i Vidak s tri gola zaredom smanjuju na 13:8, pa Nemaškalo na 13:9, Vidak na 14:10, Krsnik na 14:11 i u zadnjoj sekundi Džono na 15:12, što je bio rezultat poluvremena.

Isssy Paris - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerIssy je pao u ritmu i igračice su počele griješiti, jedino je konstantno dobra bila golmanica.

U drugom dijelu Issy je opet podigao vodstvo, a njemačke sutkinje sude početnički. Igra se dosta oštro, a kažnjene su samo podravkašice. Tek pred kraj i poneko isključenje na strani Francuskinja, a fizioterpeut Bojan Savić stlano je na intervencijama na terenu.

Isssy Paris - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 2. poluvremenu ponovila se ista slika – Issy je napravio prednost, Podravka Vegeta se približavala i bila vrlo blizu još povoljnijem rezultatu. Ispriječila se odlična golmanica Issya, ali čestitke zaslužuje i naša Kapitanović (obrane 14 od 37, 37 posto).

Kod domaćih odlične Lassource i S. Oftedal, a kod gošći Džono (udarac5/5), uz dobar doprinos ostalih (Krsnik 2/5, Nemaškalo 3/4). Vidak je bila sigurna na sedmercima, ali udarac 4/10.

 

Isssy Paris - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerIssy Paris imao je u igri padove, brzopletosti, neprecizne udarce i to su podaci za analizu. Vjerojatnost Podravkina uspjeha u uzvratu nikako nije mala. Trebat će i publika.

Prije utakmice domaćin je s po buketom cvijeća nagradio osvajačice zlatne medalje na nedavnom SP, norveške reprezentativke Stine Oftedal i Permilu Wibe.

 

Samo još dodatak da je organizacija bila slaba, nije to Liga prvakinja. I na takav hura-bura sistem treba se priučiti.

Uzvratna utakmica igra se u subotu 16. siječnja u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici s početkom u 18 sati i uz besplatan ulaz.

Isssy Paris - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 1/8 FINALA EHF KUPA POBJEDNICA KUPOVA

ISSY PARIS HAND – PODRAVKA VEGETA 24:20 (15:12

BOULLOGNE BILLANCOURT – Dvorana Paul Souriau. Gledatelja: 600. Sutkinje: Maike Schilha i Tanja Schilha (obje Njemačka). EHF delegat: Marco Krespidi (Italija).

ISSY PARIS HAND: Garba (-), Attingre (16+1); Lassource 7, S. Oftedal 6, Sercien Ugolin, Camara 2, Zalewska 4(3), H. Oftedal, Niakate 2, Wibe, Fehri, Bossavy. TRENER: Pablo Morel.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (12+2), Milenković (-+0); Nikšić 2, Dežić 1, Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 2, Milošević 2, Džono 5, Nemaškalo 3, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 4(2), Franković 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Issy Paris Hand 6(3), Podravka Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Issy Paris Hand 4 minute (Niakate, Wibe), Podravka Vegeta 14 minuta (Nemaškalo i Krsnik 2+2, Milošević, Džono, Franković).

IGRAČICA UTAKMICE: Armelle Attingre (Issy Paris Hand).