Srpske reprezentativke u Podravki: Jelena Živković (9) desno i Jelena Trifunović (5) lijevo, snimljene na Final Fouru u tivtu // Foto Ivo Čičin-MašanskerSrpska reprezentativka, desna vanjska igračica, Jelena Živković potpisala je u Beogradu danas poslije 13 sati, u subotu 15. lipnja, jednogodišnji ugovor s RK Podravkom. Time je v.d. direktorica RK Podravke Ljerka Vresk završila traženo ekipiranje Podravke Vegete. Jelena Živković rođena je 6. srpnja 1991. godine u Zrenjaninu, visoka je 182 centimetra i ima bogato rukometno iskustvo.

Ponikla je u zrenjaninskom Proleteru, potom je igrala u Cepelinu, ŽRK Kikindi, Zaječaru, FTC-u u Mađarskoj i zadnju sezonu u crnogorskoj Budućnosti.

Jelena Živković // Foto Ivo Čičin-MašanskerU ovosezonskom nastupu u Ligi prvakinja zabila je za Budućnost 11 golova, u Kupu pobjednika kupova 2011/12. u dresu FTC-a dala je 44 gola i tako priodnijela osvajanju tog europskog trofeja Mađarica, nastupala je u kvalifikacijama za Ligu prvakinja za Zaječar u sezoni 2010/11., a iste je sezone u EHF kupu dala 11 golova. U istom kupu s Kikindom je 2009/10. dala 5 golova.

Jelena Živković, kao ljevakinja, ojačat će desnu stranu napada, a njena visina i snaga bit će korisni i u obrani, barem prema onom što se dosad vidjelo od nje.