Podravka Vegeta u Viborgu 2017. // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon 15 sati putovanja i tradicionalnog (dosad najmanje pet puta) smještaja u Golf hotelu Viborg Best Western uz obalu jezera, rukometašice Podravke Vegete održale su trening u trajanju od 90 minuta. Ozbiljan pristup utakmici 3. kruga kvalifikacija za grupnu fazu EHF kupa, to i zahtijeva. Nije to novost, uvijek se treniralo večer prije utakmice, često i ujutro na sam dan utakmice.

Zagrijavanje // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, kako je utakmica zakazana vrlo rano u subotu, već u 16 sati, logično je da se ne trenira u subotu, jer nam prostora za to. No, zato je trening u petak bio nabijen voljom, borbenošću i ratom za svaku loptu: na rasporedu je bila uigravanje napada i obrane. Vedro raspoloženje olakšalo je težinu zadatka. A i neki detalji. Na semaforu cijelo je vrijeme bilo upaljeno: Viborg – Gosti 30:57. Bila bi to solidna razlika za uzvrat! Šala mala.

Kad bi bilo... // Foto Ivo Čičin-MašanskerU odmoru između dvaju zadatka rukometašice su mogle proučavati zanimljiv rukometni fenomen. Nekoliko loptu bilo je naprosto zabijeno u strop dvorane. Koja li je to silina udaraca morala biti da se lopte zabiju između dva željezna držača krovišta!

Lopte kao ukras stropa // Foto Ivo Čičin-MašanskerOdržan je i službeni miting uoči susreta i utvrđene su boje dresova i sastavi. Donosimo sastave i ostale uobičajene podatke, kao i fotografije prvoga dana u Viborgu.

PRVA UTAKMICA 3. KRUGA KVALIFIKACIJA ZA GRUPNU FAZU EHF KUPA

VIBORG – PODRAVKA VEGETA

VIBORG – Viborg Stadionhal. Kapacitet dvorane: 2863 gledatelja. Suci: Ruud Geraets i Paul Geraets (obojica Nizozemska). EHF delegat: Lars Berndtsson (Švedska).

VIBORG: Poulsen Vestergaard, Olsen Nordstrom; Hald, Strömberg. Joergensen, Haugsted, Hansen, Nolevska, Nielsen, Norgaard Osterballe, Hykkelbjerg, Hoeg-Poulsen, Nielsen Filtenborg, Jensen. TRENER: Allan Heine Pedersen.

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović, Ećimović; Turk, Dežić, Karlovčan, Popović, Toth, Džono, Mrđen, Franušić, Vidak, Pavlović, T. Petika, Horvat, Debelić. TRENERICA: Snježana Petika.

Lopta kao ukras stropa // Foto Ivo Čičin-Mašansker