Izbornik Canjuga pozvao 10 Podravkinih i 10 ostalih igračicaPredzadnja akcija prije kvalifikacijske utakmice za EP bit će okupljanje ženske rukometne reprezentacije radi odigravanja dvije utakmice sa Švedskom u Puli 21. i 22. travnja. Pripreme su u europskom reprezentativnim terminu od 18. do 23. travnja.

Protivnik je po mjeri, viceprvak Europe, reprezentacija Švedske. Prema popisu izbornika Vladimira Canjuge vidi se da je reprezentacija isprofilirana i da je tih 20 djevojaka najbolje što Hrvatska u ženskom rukometu ima.

Izbornik je pozvao deset Podravkinih igračica: Jelčić, Žderić, Zebić, Pušić, Gaće, Milanović Litre, Havić, Tatari, Kožnjak i Petković, iz Krim Mercatora su Grubišić i Penezić, Metza Horvat i Franić, Trešnjevke Džono i Zovko, te Golubić (Team Esjberg), Šerić (Lokomotiva), Kiridžić (Arena) i Peraica (Bietigheim).

Vladimir Canjuga: Testirat ćemo posebno udarnu postavu, posebno alternacije
– U provjerama koje smo imali dosad, igrali smo međusobno. Rukometašice su pokazale veliko htijenje, atmosfera je izvanredna. U 8-9 mjeseci, koliko sam izbornik, promijenili smo i pojačali dvije-tri pozicije, uveli svježinu. U dogledno vrijeme imat ćemo tri-četiri igračice koje bi trebale biti nadogradnja i osvježenje u reprezentaciji – rekao je izbornik Vladimir Canjuga na presici u povodu ovog okupljanja.

Utakmice u Puli bit će iskorištene za konačno profiliranje ekipe za Srbiju
– Dvije utakmice u Puli iskoristit ću na dva načina. U prvoj utakmici pokušat ćemo odigrati onako kako bi trebali odigrati protiv Srbije. Znači u najjačoj postavi, da vidim koliko igračice iz udarne postave mogu izdržati po poluvremenu: je li to 15, 20 ili 25 minuta, da što manje mijenjamo, da nemamo nepotrebne izmjene. U prvoj utakmici, dakle, minutažu neće dobivati igračice koje bi se trebale pokazati kao alternative, igrat ćemo s udarnih 7-9 igračica, dakle da vidimo pravo stanje.

Druga utakmica bit će eksperiment
– U drugoj utakmici, bez obzira na rezultat, dat ćemo priliku igračicama koje su prvi puta u reprezentaciji, da vidimo njihovo reagiranje u igri s igračicama s kojima nisu imale prilike igrati. Moramo vidjeti možemo li na utakmici sa Srbijom računati na neki “jocker” u jednom-dva napada, kao iznenađenje s igračicom ili igračicama koje Srbija nije imala prilike vidjeti.