Rukometni klub Podravka Vegeta je na sveopću radost svih ljubitelja rukometa, naših navijača, igračica, stožera, zaposlenika, glavnog sponzora Podravke, ali i ostalih sponzora osigurao izravan ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja. Odlučeno je o tome na današnjoj sjednici Upravnog odbora Europske rukometne federacije. Vjerovalo se u klubu kako će se to mjesto uspjeti osigurati no kriteriji su prilično zahtjevni i slojeviti pa ponekad presuđuju nijanse, ali današnja vijest odjeknula je i izazvala eksploziju radosnih emocija. 

Ovo je jedan zajednički uspjeh svih nas zbog kojeg smo veoma ponosni. Zahvale možemo uputiti prema svim stranama, a počet ćemo od Vas dragi naši navijači, sponzori uz poseban naglasak na glavnog sponzora Podravku koji je u protekloj sezoni bio snažan vjetar u leđa cijeloj ekipi i klubu. Zahvalu moramo uputiti i maloj, ali nezaustavljivoj navijačkoj ekipi Kronikusa koji su nas bodrili i vjerovali, ali i obećali da će nam i dalje biti vjetar u leđa. Razveseljavali su nas navijačkim porukama, vjerom, transparentima, pjesmom, bubnjevima i zajedništvom koje su stvorili u dvorani koja je na svim europskim utakmicama bila ispunjena do zadnjeg mjesta.

Osim plasmana u nacionalnom prvenstvu presudili su i ostali kriteriji, a to je sportska dvorana, organizacija, TV prijenosi, gledatelji, dosadašnji nastupi u EHF natjecanjima, sponzorski potencijal, primjena propisa i obveza te medijska praćenost. Nadali smo se i vjerovali, jer smo za sve navedene elemente i dobivali pohvale iz EHF Marketinga da bismo mogli biti izravni kandidati, ali sada smo itekako svjesni kako su se trud, rad, suze radosnice, ali i one tužne suze morale dogoditi baš zbog ovog važnog trenutka koji je za sve nas vrlo važan i velik.

Hvala Vam svima još jednom, ovo je naš zajednički uspjeh, naše male Koprivnice, naših cura i stožera, naših sponzora, navijača, medija koji su nas vjerno pratili i izvještavali iz naše dvorane, iz grada koji se s ponosom može nazivati glavnim gradom rukometa. Zahvale idu i svima Vama koji ste na bilo koji način bili uključeni u ovu divnu sportsku priču, a možda Vas u ovoj radosti nismo uspjeli spomenuti. Rukomet se na velika vrata vratio u Kopirvnicu, a izravan plasman u grupnu fazu Lige prvakinja je još jedna potvrda da će ova priča dobiti još ljepši nastavak u novoj sezoni! Ždrijeb za grupe održat će se 27. lipnja u Beču s početkom u 18 sati.

IZRAVNI SUDIONICI DELO LIGE PRVAKINJA:

Györi Audi ETO KC (Mađarska)
Budućnost (Crna Gora)
Rostov-Don (Rusija)
Metz Handball (Francuska)
Team Esbjerg (Danska)
Vipers Kristiansand (Norveška)
SG BBM Bietigheim (Njemačka)
RK Krim Mercator (Slovenija)
IK Sävehof (Švedska)
MKS Perla Lublin (Poljska)
RK Podravka Vegeta (Hrvatska)
SCM Rm Valcea (Rumunjska)
FTC-Rail Cargo Hungaria (Mađarska)
CSM Bucuresti (Rumunjska)
Brest Bretagne Handball (Francuska)

KVALIFIKACIJE:
Rocasa Gran Canaria (Španjolska)
ŽORK Jagodina (Srbija)
DHK Banik Most (Češka)
Kastamonu GSK (Turska)