Rukometno prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste zaključeno je nastupom naših djevojčica U-12 na Završnici u Poreču.Naša ekipa svrstana je u grupu „D“ i zabilježila je 1 pobjedu (Sinj) i 2 poraza (Rudar ;Sesvete) i kao trećeplasirana ekipa ostala u borbi za plasman od 9-12 mjesta. U tim utakmicama izborene su pobjede u ogledima sa sva 3 protivnika (Dugopolje, Novska, Đurđevac) i u konačnici je zauzeto 9. mjesto.

Konačni plasman nije za pamćenje, ali je u okvirima očekivanog. Još  jednom pobjedom  moglo se konkurirati za koje mjesto više, ali uglavnom to su u ovom trenutku realne mogućnosti ove generacije. Dodatna poteškoća bila je i neuigranost  ekipe, jer smo zbog objektivnih razloga, godišta (2009 i 2010) mogli spojiti  tek 2 tjedna prije igranja Završnice. Bio je primjetan i nedostatak natjecateljskog iskustva  zbog manjeg broja utakmica tijekom godine. Nekoliko igračica pokazalo je obećavajući potencijal za daljnji razvoj. Ovaj rezultat ne treba obeshrabriti ni nas trenere ni igračice nego je samo dodatni motiv za rad – rekla je trenerica Đurđica Zečević. 

Želim se zahvaliti trenerici Dragici Džono na vrlo korektnoj suradnji tijekom natjecanja, upravi kluba na logističkoj pratnji kao i roditeljima svih igračica. Sada slijedi nužno potreban odmor od napora, a u 8. mjesecu krećemo ponovno sa aktivnostima – zaključila je Zečević.  

Ekipi Podravke pripala je i nagrada za fair-play ekipu prvenstva dok su pojedinačne nagrade za igračicu utakmice po dva puta dobile Vanessa Lengelić i Katja Napan te Ema Zovko i Stela Ivanček pa ovu priliku koristimo da im čestitamo na tome.

Sastav : Sabolić,Kovačević 1, Ivanček 7, P.Bošnjak 1, Džinić 10, Gašparić, Ristemi 2, Janeković, Glavnik, Topalović 5, Kovačić, Lengelić 43, Napan 35, Jelović 12, Tetec, Zovko 9, Premec 2, Komar 1

Rezultati:

Grupa „D“: Podravka – Sinj  26:16

Podravka – Rudar (Labin)  18:20

Podravka  – Sesvete   21:34

Razigravanje za plasman 9-12 mjesto:

Podravka – Dugopolje   24:15

Podravka – Novska   20:16

Podravka – Đurđevac   29:22

Konačni plasman : 1. Ivanić, 2. Gospić, 3. Lokomotiva, 4.Sesvete

Podravka  9. Mjesto

Sve fotografije sa Završnice dostupne su na stranici HRS-a gdje ih možete preuzeti u full rezoluciji.