Na službenim kanalima EHF-a je objavljen konačan popis klubova koji će u sezoni 2021/22 biti dio elitnog europskog natjecanja. Da je Podravka Vegeta na fiksnom mjestu s još devet klubova bilo je objavljeno još prošlog tjedna, ali se čekala formalna potvrda Izvršnog odbora EHF-a. Šesnaest sudionika će započeti grupnu fazu u dvije skupine po osam, a utakmice će se igrati vikendima kao i prošle sezone.

Uz aktualne prvake, Vipers Kristiansand, još pet bivših nositelja trofeja – Györi Audi ETO KC, Budućnost BEMAX,  Podravka Vegeta, Bukurešt i RK Krim Mercator – ući će u 29. izdanje natjecanja. Grupna faza kreće 11./12. rujna.

Deset ekipa (HC Podravka Vegeta, Odense Handbold, FTC-Rail Cargo Hungaria, Györi Audi ETO KC, Brest Bretagne Handball, BV Borussia 09 Dortmund, Budućnost BEMAX, Vipers Kristiansand, CSM Bukurešt i CSKA) je svoja mjesta osiguralo na temelju plasmana u nacionalnom prvenstvu te rang liste nacionalnih saveza. Iz Mađarske koja je najbolje rangirana zemlja u novu sezonu idu dvije ekipe i to  FTC-Rail Cargo Hungaria, Györi Audi ETO KC. Članovi Izvršnog odbora odobrili su sve fiksne timove, ali Borussia mora ispuniti dodatne zahtjeve i podliježe uplati pologa u iznosu od 140.000 eura u dvije rate kako bi se pokrila bilo kakva financijska šteta ili zahtjevi za povrat novca u slučaju da klub ne odigra određene utakmice ili ponovno ispadne iz natjecanja.

Primitak dviju rata (prva do 13, a druga do 27. srpnja) preduvjet je za sudjelovanja kluba u DELO EHF Ligi prvaka 2021/22, inače će zamjenski klub (DHK Banik Most) automatski doći na mjesto Borussije Dortmund.

Odobreno 6 zahtjeva za pristupanje elitnom natjecanju

Na temelju prijedloga evaluacijske skupine EXEC je obradio 10 zahtjeva za sudjelovanje iz druge razine Europske lige EHF-a.

Pridržavajući se sustava kriterija koji je promatrao različita područja, uključujući mjesto održavanja, TV, gledatelje, rezultate na prošlim natjecanjima EHF-a, upravljanje proizvodima te digitalna prisutnost. Članovi EXEC-a potvrdili su šest zahtjeva pa se 29. sezoni priključuju i Team Esbjerg, Metz Handball, Rostov-Don, RK Krim Mercator, Kastamonu Belediyesi GSK i IK Sävehof.

Preostala četiri zahtjeva nisu odobrena, međutim, EXEC je DHK Banik Most dodijelio kao zamjenski tim.

Ždrijeb grupne faze

Ždrijeb grupne faze je na rasporedu u petak 2. srpnja 2021. godine u Beču s početkom u 11 sati, a prenosit će se uživo na EHF TV-u, YouTube kanalu te Facebook stranici EHF-a . Potovi i proces izvlačenja bit će objavljeni u narednim danima.

DELO EHF Liga prvakinja 2021/22:

CRO – HC Podravka Vegeta
DEN – Odense Håndbold
DEN – Team Esbjerg
FRA – Brest Bretagne Handball
FRA – Metz Handball
GER – BV Borussia 09 Dortmund *
HUN – FTC-Rail Cargo Hungaria
HUN – Györi AUDI ETO KC
MNE – Buducnost BEMAX
NOR – Vipers Kristiansand
ROU – CSM Bucuresti
RUS – CSKA
RUS – Rostov-Don
SLO – RK Krim Mercator
SWE – IK Sävehof
TUR – Kastamonu Belediyesi GSK

* polaganje depozita

Zamjenski tim:
CZE – DHK Banik Most