TRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević trenerica

Pobjednice Ježeva kupa 2014.U nastavku 5. međunarodnog turnira Ježev kup ovog su vikenda u Kozarskoj Dubici (BiH) gostovale igračice godišta 2000/2001. i 2002/2003. Prije sedam dana na istom turniru sudjelovale su igračice rođene 1998. i mlađe i osvojile 1. mjesto. Sa velikim veseljem, ponosna na cijelu ekipu, mogu izvijestiti da smo ponovile prošlogodišnji uspjeh i ponovno osvojile 1. mjesto na turniru na kojem je sudjelovalo osam ekipa: Budućnost (Crna Gora), Vrhnika (Slovenija), Krajina i Dubica (BiH) te Lokomotiva, Sesvete, Garešnica i Podravka iz Hrvatske podijeljenih u dvije grupe.

U subotu smo imale tri utakmice u grupi koje smo sve redom dobile:
Podravka – ŽRK Krajina 21:9, Podravka – Vrhnika 20:7, Podravka – Lokomotiva 17:15.

Kao prvaci A grupe u polufinalu (nedjelja) sastali smo se s drugim iz B grupe, a to je bila crnogorska Budućnost koju smo nakon odlične igre dobili s 13:8.
Uslijedilo je finale s domaćinom koji je u drugom polufinalu pobijedio Lokomotivu s 12:8. Iako potpomognute domaćim gledateljima i sudačkim ”vjetrom u leđa”, odgovornom i zrelom igrom u obrani i napadu pobijedili smo pobjedu s 19:13 i postale prvakinje turnira.

U igri za 3. mjesto Budućnost je pobijedila Lokomotivu 13:11.

Ekipa je nastupala u sastavu : Vrabec, Borac, Krstanović, Sikavica, Petričević, Kokša, Presek, Bogdan, Šestak, Popović, Petika, Jandrašić, Brkić, Galinec, Kolar.

Tena Petika s nagradomNakon proglašenja najboljih ekipa dijeljene su nagrade za naj-pojedinke. Za najbolju igračicu i prvog strijelca turnira (41 gol) proglašena je sasvim zasluženo naša Tena Petika, a domaćoj ekipi pripao je naj-golman i naj-obrambeni igrač.
Iako nemam običaj isticati pojedinke, danas činim iznimku, pa ću uz bok Teni svrstati Luciju Jandrešić , koje su na cijelom turniru bile nositelji naše igre, ali, što me posebno veseli, ovoga puta su im se priključile, uz već standardno borbenu Šestak, još Sikavica, Brkić i Petričević. Popović je dala svoj doprinos u obrani , a na golu smo imali odličnu Vrabec (Borac dobra u obrani sedmeraca). Sa svim ostalim djevojkama koje su ulazile u igru (a ušle su sve) također sam zadovoljna, jer se i kod njih vidi napredak. Pokazalo se da dobra igra u obrani, brzi protok lopte u napadu i kolektivni duh daju i dobre rezultate.

Iduće nedjelje igramo 1.krug 1. HRLD, kad nam u goste dolaze stari poznanici Dubica i Garešnica, pa je to prilika da djevojke potvrde ove moje riječi.