Skupna-kadetkinje-Ježev-kupTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Rukometni klub Dubica protekli vikend organizirao je šestu godinu zaredom tradicionalni rukometni turnir za mlađe dobne skupine pod nazivom Ježev kup, koji okuplja ponajbolje ekipe iz regije. U kategoriji rukometašica rođenih 1998. godine i mlađe ove godine sudjelovale su ekipe Budućnost iz Podgorice, Krim iz Ljubljane, Sesvete, Podravka i domaćin Dubica. S obzirom na neparan broj prijavljenih ekipa turnir je igran po liga sustavu svatko sa svakim, u trajanju od 2 x 20 minuta.

Podravkine kadetkinje postigle su ove rezultate:

Podravka – Sesvete 12:20 (Hmelina 2, Horvat 3, Petika 5, Alvir 2)

Dubica – Podravka 12:16 (Popović 2, Franjkić 3, Franušić 3, Horvat 3, Petika 5 )

Krim – Podravka 13:22 (Franjkić 4, Franušić 4, Hmelina 4, Horvat 5, Petika 5 )

Podravka – Budućnost 13:20 (Franjkić 1, Šenvald 1, Franušić 2, Hmelina 1, Horvat 1, Petika 6, Alvir 1).

Konačni poredak

1. Sesvete
2. Budućnost
3. Podravka
4. Krim
5. Dubica

Turnir je protekao u vrlo ugodnoj domaćinskoj atmosferi, sportskom duhu kao i u prikazanom kvalitetnom rukometu. Za nas je rezultat bio u drugom planu s obzirom na to da je ekipa pretrpjela velike igračke promjene. No, bez obzira na tu činjenicu mi smo na svakoj utakmici dali maksimum od sebe i svaka je pobjeda na ovako jakom i prestižnom turniru za nas bila itekako vrijedna.

KAKO SMO IGRALI

Bez obzira na izgubljenu utakmicu sa Sesvetama, tridesetak minuta igrali smo ravnopravno s njima, ali, već ne znam po koliko puta, odlična vratarka Bešen bila je kobna za nas. Svojim sjajnim obranama i bačenim kontrama donijela je svojoj ekipi prevagu i na kraju sigurnu pobjedu, dok smo mi s druge strane imali premalo raspoloženih igračica spremnih za nadmetanje.

Dobivene utakmice sa Krimom i domaćinom Dubicom također smo morali odigrati do zadnjeg zvižduka sa maksimalnim pristupom, no ipak smo imali prostora da priliku dobiju i sve igračice.

U zadnjoj utakmicu turnira punoj tempa i na momente prave muške igre, gdje je sve frcalo od čvrste igre s ekipom Budućnosti, objektivno nismo imali puno izgleda. Pojedinačno kvalitetnija, po godinama starija i fizički superiornija ekipa naprosto nas je svojom dalekometnom i razornom paljbom, koju naše mlade vratarke Borac i Vrabec nisu mogle zaustaviti, dovodila u situaciju da se nismo mogli obraniti, a u napadu čvrstu obranu Budućnosti naprosto nismo mogli probiti prolazima na crtu, već samo šutom s odstojanja, a tu smo imali premalo igračica sposobnih za to. S druge strane i dosta peha, jer smo pogodili najmanje četiri stative i tako naše izglede za neki povoljniji rezultat sveli na minimum.

POHVALE IGRAČICAMA, POSEBNO PETIKI I ALVIR

No, bez obzira što nismo obranili naslov od prošle godine, nisam nezadovoljna prikazanim igrama. Ima tu još dosta prostora za poboljšanje i napredak, tek je početak sezone i iza nas nema baš puno rada s loptom. Ostali smo bez pet igračica koje su bile nositeljice igre: Mrđen, Papac i Karlovčan koje su pridružene prvoj ekipi i vratarke Šafar koja ima upalu slijepog crijeva i nije putovala na turnir.Nedostaje također vrlo važna igračica Lena Ljubić koja je ozlijeđena i operirana, a čiji oporavak željno iščekujemo. Uigravanje skoro pa cijele nove startne postave zahtjeva i puno vremena i puno rada.

I na kraju rezime cijelog turnira je taj da su se na turniru vrlo dobrim igrama i u obrani i u napadu istakle Tena Petika i Magdalena Horvat, koje su bile najkonkretnije na svakoj utakmici, a posebno u onim najtežim utakmicama sa Sesvetama i Budućnosti. Nova igračica u našim redovima, Lea Franušić iz Ploča, prikazanom igrom dala je naslutiti da će biti pravo pojačanje za našu ekipu, no treba još vremena da se uigra i uklopi u sustav naše igre. Na mjestu organizatorica igre Hmelina i Alvir su se izmjenjivale i dosta dobro su to obavile, posebno sam zadovoljna s uvijek samozatajnom Ninom Alvir koja ima bolju preglednost igre i proigravanje kružnih igračica. Odlično su se nadopunjavale i u obrani i u napadu L. Šenvald i Popović, no mogu i znaju to one i bolje, a Franjkić je bila premalo iskorištena i često zaboravljena na krilu.

Do zadnje utakmice vratarka Katarina Borac bila je naša sigurnost i često spašavala propuste obrane, no u utakmicu s ekipom Budučnosti nije baš najbolje ušla, pa je priliku dobila i Gabriela Vrabec, koja je s nekoliko hrabrih obrana dala naslutiti da i na nju možemo ozbiljno računati.

LEA FRANUŠIĆ S NAJJAČIM UDARCEM, NAJBOLJA OBRAMBENA LEONARDA ŠENVALD

Podijeljene su i pojedinačne nagrade, pa je tako naša Lea Franušić dobila nagradu za igračicu s najjačim šutom, a u izjednačenoj borbi dviju igračica za titulu najbolje obrambene igračice, prednost je dobila Leonarda Šenvald, kojoj da će to, nadam se, biti još jedan poticaj za još bolje igre kako u napadu tako i u obrani. Najboljom vratarkom je već tradicionalno proglašena Lucija Bešen iz ekipe Sesveta, a najboljom igračicom proglašena je igračica Budućnosti Tatjana Brnović.

Organizatori turnira uspješno su priveli kraju prvi turnus, a iudećg vikend na rasporedu je Ježev kup 2015. za godište 2000. i mlađe.