U prvom planu Vesna Želježnjak // Foto Ivo Čičin-MašanskerU svakom slučaju osnivačka skupština dioničara našega kluba je – povijesna. Dvije uprave, ona pod predsjedanjem Krunoslava Bešvira i ova pod predsjedanjem Jorna Pedersen, učinila je ogromni posao u smanjivanju duga prijašnje Uprave, što je nedovoljno priznato, ali i nedovoljno osuđeno poslovanje onih koji su neodgovorno vodili klub, nabili mu dugove koji su, okvirno, bii oko 2,000.000 eura, odnosno više od 15 milijuna kuna.

U takvoj situaciji klub se okrenuo štednji, eliminiranjem dugova stavku po stavku, što je bilo naporno, teško i objektivno sporo se odvijalo. Čitavo to vrijeme dio sportske javnosti puhao je za vrat tražeći vrhunske rezultate. Osobito je pritisku bila izložen zadnji sastav Upravnog odbora, koji je spasio klub od stečaja i sačuvao njegovu povijest za budućnost.

O tome se govorilo i na sjednici osnivačke skupštine.

VESNA ŽELJEŽNJAK: SPAŠENO JE GRADSKO I PODRAVKINO SREBRO

Naime, u vrijeme prebrojavanja glasova bilo je prostora za govornike koji su to željeli. Vesna Želježnjak, gradonačelnica grada Koprivnice (grad u temeljnom kapitalu drži 97,154 posto, odnosno ima 39.833 dinoci u vrijednosti 3,983,300 kuna), čestitala je svima i zahvalila svima, zaposlenicima kluba i onima koji su svoja potraživanja pretvorili u dionice.

– Dok je klub bio u nezavidnoj situaciji bilo je puno negativnih silnica. Ali nismo dali svoj brand, brand Rukometnog kluba Podravke, trebalo ga je sačuvati. Imali smo ove sezone mali rezultatski otklon, ali uspjet ćemo to prebroditi i opravdati ovo što smo učinili i danas dovršili. Moram reći da je spašeno gradsko i Podravkino srebro.

Obratila se posebno igračicama i navijačima.

– Od rukometašica očekujem da opravdaju to što smo vjerovali u njih. Nadam se da će i navijači shvatiti da na utakmicama ne treba transparent ”Uprava odlazi”. Izabrali smo u Nadzorni odbor predstavnika navijača (organiziranih, veliku većinu ostalih inače se malo spominje, op. ur.) Dejana Tkaleca i on treba to prenijeti navijačima.

Zadnja skupština udruge // Foto Ivo Čičin-Mašansker

OLIVIJA JAKUPEC: SPONZOR JE ZADOVOLJAN POSTIGNUTIM REZULTATIMA EKIPE I STRUČNOG STOŽERA

Predsjednica Nadzornog odbora Olivija Jakupec, kojoj će u radu asistirati zamjenik Boris Garaj, bila je konkretna u svojim tvrdnjama:

– Zadovoljni smo i ponosni što smo to obavili i što smo pioniri u taom poslu preoblikovanja sportskog kluba. Nije bilo lako ni brzo. Konsolidacija je počela od prijašnjeg Upravnog odbora, a sponzor je htio da se najprije konsolidira klub. Sada možemo razmišljati i o rezultatima, a prema pojačanjima koja smo doveli razvidno je da imamo i sportskih aspiracija.

Dala je ocjenu sponzora o ovosezonskim rezultatima.

– Sponzor je zadovoljan rezultatima i time što su se djevojke borile. Smatra da je ekipa dala puno i da je stručni stožer, prema danim uvjetima, obavio dobar posao.

BOŽICA PALČIĆ DIREKTORICA/UPRAVA, BORIS GARAJ ZAMJENIK PREDSJEDNICE NADZORNOG ODBORA

Veliki posao obavili su i klupski odvjetnik Damir Barišić i ostali pravnici. Barišić je rekao:

– Upravni odbor kluba i mlade direktorice (Božica Palčić i v.d. Ljerka Vresk, op. ur.) zajedno su obavile ozbiljan i težak posao u stabiliziranju kluba. Treba također zahvaliti i predsjedniku Uprave i Skupštine Jornu Pedersenu.

Nakon glasovanja (sve odluke prihvaćene jednoglasno, samo je kod izvještaja o preoblikovanju od 40.962 prisutna glasa, 15 bilo protiv) održana je konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora na kojoj je za predsjednicu izabrana Olivija Jakupec, za zamjenika predsjednika Boris Garaj, a članovi su, kao što je višekratno objavljeno, i Jasna Golubić, Hrvoje Kolarić, Dražen Sačer, Anđelko Stričević i Dejan Tkalec.

Na konstituirajućoj sjednici za jedinu članicu Uprave, ujedno i direktoricu, postavljena je dosadašnja direktorica RK Podravke Božica Palčić.

Svi materijali sa skupštine dostupni su u prijašnjim tekstovima najava, a dokumenti će biti objavljeni uskoro.

Direktorica Božica Palčić i tajnica Ljerka Vresk // Foto Ivo Čičin-Mašansker