Podravka Vegeta - Umag // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u pretposljednjem kolu 1. HRL za žene visoko je porazila Umag, 32:15, iako je u prvom poluvremenu bilo ”nisko” vodstvo (13:11), a povremeno i neriješeno (6:6 u 19. i 8:8 u 23. minuti).

Podravka Vegeta - Umag // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, ni tada nije bilo previše uzrujavanja, jer kvaliteta i snaga morale su, kao i obično, doći do izražaja u 2. poluvremenu. Što se i dogodilo: Umag je u 30 idućih minuta zabio samo četiri gola, Podravka Vegeta 19. Drugo poluvrijeme bilo je ljepše za gledanje, osobito kad je trener Mrđen uporabio mlađe snage.

Podravka Vegeta - Umag // Foto Ivo Čičin-MašanskerNije pobjeda dolazila u pitanje. A kako bi i mogla kad je večeras u Podravkinu dresu nastupilo sedam reprezentativki koje će najvjeronatnije nastupiti u reprezentaciji na kvalifikacijskim utakmicama sa Slovenijom za odlazak na Svjetsko prvenstvo rukometašica.

Podravka Vegeta - Umag // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, prije toga treba odigrati i utakmicu zadnjeg kola. U 26. kolu u Zagrebu se odlučuje tko će biti ovogodišnji prvak. Podravka Vegeta pred drugoplasiranom Lokomotivom ima dva boda prednosti i sedam golova ”plusa” u međusobnom susretu, tako da se s pravom nada da joj Lokomotiva neće oteti trofej. Samo, potreban je oprez. I to baš iz Lokomotivinog iskustva u 24. i 23. kolu kada se doslovce provukla s pobjedama od jednog gola razlike u susretima sa Sesvetama Agroproteinkom i Kokom.

Božica Palčić i Dragica Džono // Foto Ivo Čičin-MašanskerDragica Džono nije još uvijek mogla zaigrati, ali je izašla na teren kako bi u povodu nedavnog rođendana primila buket cvijeća od direktorice RK Podravke s.d.d. Božice Palčić. Još jedanput: sretan rođendan, Dragice!

Nikolina Zadravec // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 25. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – UMAG 32:15 (13:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (obojica iz Trnovca Bartolovečkog). Nadzornik HRS-a: Bruno Androš (Osijek).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+-), Kapitanović (3+0), Hajduk (6+-); Zadravec 7, Dežić 1, Karlovčan 2, E. Popović 1, Krsnik 2, Milošević 1, Nemaškalo 3, I. Mrđen 1, Vidak 5(1), Pavlović 4, Petika 1, Gugić 1(1), Debelić 3. TRENER: Goran Mrđen.

UMAG: Pratljačić (6+0), Šegota (3+0); Selar, S. Imamović, Mataija 2, Jajčević 5(1), Šito, Nushi 1, Japundža 3, Kovač 1, Gašić 2, A. Imamović, Bunić, I. Popović. TRENER: Vojislav Vujić.

SEDMERCI. Podravka Vegeta 2(2), Umag 1(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Milošević, I. Mrđen), Umag 6 minuta (Jajčević, Nushi, Kovač).

IGRAČICA UTAKMICE: Nikolina Zadravec (Podravka Vegeta).