Rukometašice Podravke Vegete su danas odigrale i 24. kolo 1.HRL za žene u ŠSD Josip Samaržija – Bepo gdje su ugostile Dalmatinku iz Ploča. Koprivničanke su ostvarile još jednu uvjerljivu prvenstvenu pobjedu rezultatom 36:23, poluvrijeme 20:10. U redovima Podravke najefikasnija je bila Korina Karlovčan s ukupno šest pogodaka, a po pet su postigle Dijana Mugoša i Sara Šenvald. Bila je ovo ujedno i posljednja prilika za uigravanje ekipe uoči polufinala Kupa s Lokomotivom koje je je na rasporedu sljedećeg tjedna. Svoje komentare nakon utakmice dali su trener Goran Mrđen i igračica Andrea Pavković. 

Volio bih da na Kupu budemo još bolji nego na ovoj posljednjoj pripremi. Mislim da smo igrali ”na refule”. Dobro pa je padala koncentracija pa onda ima promašenih zicera, tehničkih grešaka, propusta u obrani. Nije bio upitan rezultat, ali kroz naredne dane moramo se dizati pojedinačno, ali i svi zajedno – rekao je trener Goran Mrđen nakon današnjeg susreta. 

Čestitam svojim curama na zasluženoj pobjedi. Nama je lijepo igrati doma, ali danas je bilo više gledatelja i još su sve to djeca upotpunila pa je bila još ljepša atmosfera i sama utakmica. Uvježbavale smo agresivniju obranu za nadolazeću utakmicu koja nas čeka u Kupu i nastojale postići što više lakih pogodaka što smo na kraju i uspjele te došle do još jedne visoke pobjede – rekla je Pavković. 

I gosti su osjećali dobrodošlicu u dvoranu pa je bilo lijepo priključiti ih zajedničkom fotografiranju na kraju utakmice. Posebno su ih razveselili omiljeni Lino, Mirko Reciklirko i Kviki. Iz redova gošći svoje izjave su dali igračica Andrea Klarić i trener Dominiković Nedjeljko.

Znali smo da će ovo biti teško gostovanje, a došli smo bez nekoliko igračica. Ima studentica, ispiti su pa nismo bili kompletni. Dale smo svoj maksimum, malo nas je nedostajalo da rezultat bude malo realniji po našem mišljenju – rekla je Klarić koja je danas za svoju ekipu postigla četiri pogotka.

Trener koji je vodio ekipu također je rekao nekoliko riječi po završetku susreta.

Prvih deset minuta smo se držali svega što smo se dogovorili u svlačionici, a onda su uslijedile tehničke greške gdje nas je Podravka kontrirala i zabila lakih pogodaka što je bilo deset razlike na poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo dali priliku svim igračicama i Podravka je zasluženo pobijedila na čemu im čestitamo – rekao je Nedjeljko Dominiković. 

Danas su u centru pažnje bili najmlađi navijači koji su imali priliku za druženje s maskotama Linom, Kvikijem i Mirkom Reciklirkom. Bilo je itekako zanimljivo u Linojevom kutku za bojanje i crtanje, a posebno su zanimljivi bili priručnici za predškolski i školski uzrast koje je pripremio Mirko Reciklirko i koje su djevojčice i dječaci s radošću popunjavali i rješavali zagonetke. Naše malene rukometašice 2010. godišta i mlađe pod vodstvom trenera Igora Stubičara su na poluvremenu napravile prezentaciju rukometnih vještina što su vjerno pratili i navijali njihovi prijatelji, roditelji i ostala publika, a posebno su ih bodrili Lino, Mirko Reciklirko i Kviki.

Na kraju utakmice napravili smo prekrasnu zajedničku uspomenu na sredini terena, svih prvotimki iz obje ekipe, naših najmlađih rukometašica, stožera te sve prisutne dječice u koprivničkoj dvorani. Ovo je bila prava mala lijepa rukometna avantura kakvoj se veselimo i u budućnosti.

PODRAVKA VEGETA – DALMATINKA 36:23 (20:10)
PODRAVKA VEGETA: Tucaković (7), Dumanska (6+1), Galinec (2); Zadravec 3, Turk 2, Karlovčan 6, Milošević 3, Gudelj 4, Milosavljević 3(1), Mugoša 5, Franušić 1, Šenvald 5, Stručić, Stelmakh 1, Barišić 2, Pavković 1. TRENER: Goran Mrđen.
DALMATINKA: Vugdelija (3), Jelčić (7+1); Domić, Gustin 5, Galov, Lovrić 1, Jarak 2, Klarić 4, Zelić 2(2), Bule 7, Žderić, Barbir 1, Tolj 1, Krilić. TRENER: Nedjeljko Dominiković.

Foto: Ivan Brkić