Rukometašice Podravka Vegete danas su u jutarnjim satima krenule put Splita gdje se unaprijed odigravalo 20. kolo 1.HRL za žene protiv Splita 2010 uz domaćinstvo Podravke. Upisana je još jedna pobjeda nakon osam sati vožnje u autobusu i prilično kratkog vremena za zagrijavanje zbog popunjenosti termina u dvorani. Cure su tako radnu temperaturu dostigle tijekom utakmice, a nije pomogla ni hladnoća u dvorani što je općenito karakteristika dalmatinski dvorana. U prvim minutama bilo je nekoliko promašenih zicera na našoj strani pa se prvi dio poluvremena vodila pomalo tijesna bitka no doskočile su cure tome i na odmor u poluvremenu otišle s 14:11.

U drugo poluvrijeme ulaze sigurnije uz veći pritisak na protivnice, oduzimaju im lopte, a prilike su to za lijepe akcije i igru koju su nam pokazale. Već u 37′ pobjegle su Saračevićeve odabranice na +5, a Splićanke ne pronalaze put do gola pored čvrste i agresivne obrane. Probleme im stvara i razbranjena i dobro raspoložena Antonia Tucaković. U 49′ ekipa je na +7, a rezultat se u našu korist nastavlja povećavati pa su u 50′ svoju priliku dobile i mlade nade Lucija Jandrašić, Elena Popović i Lea Franušić. Na kraju Podravka Vegeta slavi uz 31:22 i svoj put nastavlja prema Makarskoj gdje će se u kasnim večernjim satima smjestiti u hotel. Sutra kreću intenzivne pripreme do subote, za nadolazeću utakmicu četvrtfinala EHF Kupa koja nam je sve bliže.

RK Podravka Vegeta: 31(14)

ŽRK Split: 22(11)

Sastav RK Podravka Vegeta: Tucaković, Ećimović; Zadravec 3, Turk 1 , Holešova 2, Karlovčan 5, Popović,  Jandrašić , Milošević 1, Džono , Franušić 2 ,Firšt , Chigirinova 6(2) , Ikhneva 3 , Debelić 6, Yezhykava 2 .

Trener: Zlatko Saračević

Sastav ŽRK Split 2010: Mrkonjić, Banje 3, Plazibat, Buljan, Škarić 1, Kožnjak 6, Cvitanović, Rubić, Birtić, Budić 4(2), Stilinović, Ivičević, Kapitanović, Ercegović, Surjan 2, Zelić 6

Sedmerci:Podravka Vegeta 2(2)/ ŽRK Split 2010 2(4)

Isključenja: Podravka Vegeta 12 min (Yezhykava 2+2, Zadravec, Holešova, Popović, Džono)/ŽRK Split 2010 4 min. (Cvitanović, Rubić)