Hrvatska ženska juniorska reprezentacija ostala je bez pobjede i u 2. kolu razigravanja za poredak od 9. do 16. mjesta na Europskom prvenstvu koje se igra u Rumunjskoj. Ovog je puta bolja bila reprezentacija Islanda rezultatom 26:35. Do sredine prvog dijela susreta bila je to napeta utakmica, ali još jednom, naše reprezentativke padaju, a protivnice to znaju uspješno iskoristiti.

Tešku situaciju s ozljedama u našoj reprezentaciji dodatno je otežala ozljeda jedne od najboljih igračica, Magali Lujić. Hrvatska je tako u današnji susret morala sa samo 15 igračica jer izbornik Nenad Smiljanec više nije imao pravo na nove zamjene. Dobro su naše reprezentativke krenule u susret i u petoj minuti imale prednost od dva razlike (3:1). Nakon toga slijedi niz protivnica od tri pogotka i preokret (3:4). Sljedećih desetak minuta utakmice igralo se pogodak za pogodak, a u 16. minuti na semaforu je pisalo 8:8. Tada slijedi novi niz Islanđanki od tri pogotka i dolaze do prednosti koju više nisu ispustile. Pokušavale su mlade Hrvatice dostići tu prednost, i u 22. minuti došle su na samo minus jedan, ali to je sve što su mogle. Do kraja prvog dijela Island je polako povećavao svoju prednost i na predah se otišlo s četiri gola razlike. Bilo je 18:14 za rukometašice s europskog sjevera.

Preokret koji smo svi priželjkivali u nastavku susreta nije se dogodio. Hrvatska se mučila, a prednost Islanda samo je rasla. Nakon 15 minuta drugog dijela, Hrvatska je bila u zaostatku od osam golova (18:26). I na toj, sigurnoj udaljenosti mlade su Islanđanke držale našu reprezentaciju do kraja. Bilo je od sedam do 10 razlike za protivnice, a tako je susret i završio. Nakon 60 minuta na semaforu je pisalo 26:35 za Island. Najbolja u hrvatskim redovima bila je Lara Perić s osam pogodaka, šest je zabila Kala Kosovac, a pet puta je precizna bila Iva ZrilićLea Zetović imala je 13 obrana. Kod Islanđanki najbolja Katrin Anna Asmundsdottir s 10 pogodaka.

Pred hrvatskom juniorskom reprezentacijom sada su još dvije utakmice i razigravanje 13. – 16. mjesta. Protivnice i raspored bit će objavljeni nakon što se odigraju sve današnje utakmice.

EUROPSKO PRVENSTVO: RAZIGRAVANJE 9. – 16. MJESTO

HRVATSKA – ISLAND 26:35