Lea Vukojević, 4 gola SrbijiU prijateljskoj trening utakmici u utorak navečer hrvatska juniorska ženska rukometna reprezentacija u Dugom je Selu uvjerljivo je svladala vršnjakinje iz Srbije 31:23 (14:12).

Kod Hrvatske istakla se golmanica Josipa Sanader te vanjska igračica Marija Milić. Podravkina Lea Vukojević dala je 4 gola, a Marijeta Vidak 2.

 U srijedu u 10 sati igrat će se još jedna utakmica, a mini-pripreme juniorske reprezentacije završavaju u petak.

 Nenad Šoštarić vjeruje u izabrane juniorke
Izjava izbornika Nenada Šoštarića:
– 
U ovoj smo utakmici isprobali skoro sve igračice, jer na okupu smo da vidimo što smo i gdje smo. Bitno je igrati s jačim suparnicama i istim godištem. Na utakmici je bilo lijepih stvari, bilo je i loših, dosta tehničkih grešaka, promašaja čistih prigoda. Mi ćemo u te dvije utakmice definirati skup igračica koje mogu iznijeti kvalifikacije za Europsko prvenstvo na koje ćemo se, nadam se, plasirati. Definitivno vjerujem u ove cure, jer imaju srce, imaju želju. U klubovima se mora poraditi na čistim prilikama, evo na šutevima s krila bilo je puno prigoda koje su promašene. Sve u svemu možemo biti zadovoljni na otprilike na 65 posto. Od toga krećemo, a znam da one vrijede više, pokazale su to u desetak akcija. Sve ćemo analizirati i ispravljati i selektirati ekipu. Moramo biti sve bolji i bolji – rekao je Šoštarić.

 

PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA JUNIORKI
HRVATSKA U-19 – SRBIJA U-19 31:23 (14:12)
DUGO SELO – Dvorana OŠ Ivana Benkovića.
Bez gledatelja. Suci: Hrvoje Mitrović i Mario Stipinović (oba Zagreb).

 HRVATSKA:
Sanader (18+0), Jukić; Razum, Čović, Milić 9(3), Plahinek 5, Sabljak, Jakara 1, Kršnik, Vučković 3(1), Vukojević 4, Tabar, Toto 3(2), Pasarić 3, Poljak, Jezić 1, Vidak 2, Marinović
IZBORNIK: Nenad Šoštarić

 SRBIJA:
Jeremić, Risović (13+1), Milovanović, Mrlješ 1, Obradović 1, I. Popović 2, N. Popović 2, Tomanić 1, Lukić 1, Vasić 4, Prijović, Tanić 1, Filipović 5, Blanuša 2, Georgijev 2, Stankovski 1, Jovanović, Matić, Misailović
IZBORNIK: Zoran Valdevi

SEDMERCI: Hrvatska 7(6), Srbija 1(1)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Toto, Pasarić), Srbija 8 minuta (N. Popović, Vasić, Tanić, Georgijev)