Na Europskom prvenstvu za juniorke koje se trenutačno odigrava u Mađarskoj, Hrvatska je upisala i treći poraz. U posljednjoj utakmici skupine B, bolja od naše reprezentacije bila je Nizozemska s 30:23 (19:11). U nastavku natjecanja, naše će predstavnice pokušati izboriti što bolji plasman od devetog do šesnaestog mjesta. Vrijedi ponoviti i da su od Podravkinih igračica u Mađarskoj trenutno Elena Popović, Lucija Jandrašić i Lea Franušić.

Facebook/Women’s 19 EHF EURO 2019
Facebook/Women’s 19 EHF EURO 2019

Podsjetimo, prvi poraz Hrvatska je doživjela od Danske 24:18, a radi se o višestrukim europskim prvakinjam. Nakon toga odlična prezentacija protiv Njemačke u prvom poluvremenu, ali na kraju nisu uspjele hrvatske reprezentativke zadržati koncentraciju i Njemačka slavi 26:16(11:11).

Iz naše skupine, u borbu za medalje odlaze Nizozemska i Danska, a uz Hrvatsku, što bolji plasman od devetog do šesnaestog mjesta tražit će i Njemačka. U utakmici s Nizozemskom, najraspoloženija među našim igračicama bila je sjajna Ema Guskić s 9 pogodaka, a među strijelcima su se u prve dvije utakmice skupine istaknule i naša Lea Franušić te Lucija Jandrašić.

Facebook/Women’s 19 EHF EURO 2019

Ivan Jerković, izbornik ženske juniorske reprezentacije; Realno, ova je skupina bila prejaka za nas. To su sve odlične reprezentacije i ne bih se iznenadio da neka od njih i ode do samog kraja. S druge strane, mi smo pokazali da se u nekim dijelovima možemo nositi s takvim ekipama, kao što je bilo prvo poluvrijeme s Njemačkom. Još mi nije jasno što se dogodilo u drugom poluvremenu. Baš kao ni protiv Danske kada smo u 12 minuta, suparnicama poklonili sedam lopti. U nastavku natjecanja, čekaju nas Slovenija i Slovačka koje su po mojem mišljenju, reprezentacije po našoj mjeri. Pobjeđivali smo ih u prijateljskim utakmicama, ali to ne mora ništa značiti, ovo je ipak Euro. Ukoliko ih uspijemo pobijediti, ulazimo u borbu za 9. mjesto što bi bio jedan pristojan rezultat. (Izvor: HRS)