Na fotografiji stoje, s lijeva: Goran Mrđen (pomoćni trener), Nataša Kolega (pomoćna trenerica), Mila Toto, Marina Razum, Ana Debelić, Ivana Dragišić, Nenad Šoštarić (izbornik), Marija Milić, Marijeta Vidak, Ivana Kapitanović, Paola Kocijan (ozlijeđena, nije otputovala), Lea Vukojević, Aida Vicković (fizioterapeutkinja), Vladimir Vujović (trener vratarki); čuče, s lijeva: Julijana Žuliček, Tea Jakara, Antonija Jukić, Katarina Ježić, Dora Krsnik, Andrea Čović, Ivana DežićHrvatska ženska juniorska reprezentacija (igračice rođene 1992. i mlađe) otputovala je na Svjetsko prvenstvo koje u nedjelju počinje u Češkoj. Naša reprezentacija igrat će u skupini D u Brnu (prvenstvo se još igra u Ostravi), a protivnik u prvom koluje Norveška. Ovo je preneseni članak sa službene stranice HRS-a, prema podacima, tonskim snimkama i fotografiji štp ih je novinarima posalo glasnogovornik HRS-a Zlatko Škrinjar u subotu, pa time nadopunjujemo najavu koju smo objavili jučer, u subotu.

SKUPINE SVJETSKOG PRVENSTVA
SKUPINA A
: Kina, Danska, Španjolska, Mađarska, Srbija, Urguvaj
SKUPINA B: Argentina, Kongo, Češka, Kazahstan, Koreja, Švedska
SKUIPINA C: Angola, Francuska, Austrija, Poljska, Japan, Rusija
SKUPINA D: Brazil, Hrvatska, Nizozemska, Norveška, Rumunjska, Tunis
Na treningu u petka, uoči subotnjeg polaska teško se ozlijedila vanjska igračica Paola Kocijan (prednji križni ligamenti lijeve noge), pa je u Češku na kraju otputovalo 15 rukometašica.
Da je samo ta ozljeda i jedina nesreća, izbornik Nenad Šoštarić ne bi bio tako jako zabrinut, no problemi ovu reprezentaciju prate već neko vrijeme.
Nažalost, peh nas prati cijelo vrijeme priprema, pa i od ranije. Neke igračice otkazale su nastup na Svjetskom prvenstvu zbog obaveza na fakultetima i tu ništa nismo mogli. Nakon toga, u samo tjedan dana priprema ozlijedile su se čak tri igračice, što mi se nije dogodilo u 25 trenerskih godina: dvije su se međusobno sudarile i ozlijedile se, a i mala Kocijan se ozlijedila sama, bez kontakta, pokleknula joj je noga i u Češku ćemo morati bez nje.
Bez obzira na sve probleme, ‘nema predaje’.
Nakon svega rekao sam djevojkama da možemo sjesti i plakati ili zapeti još više i odigramo što bolje, i za sebe, ali i za te djevojke koje su pošteno radile i trenirale, pa se ozlijedile i propuštaju prvenstvo.
Nenad Šoštarić o očekivanjima na Svjetskom prvenstvu.
Niti ovaj puta nas ždrijeb nije mazio, skupina sa kojom se križamo je puno jača odnosno opasnija od onog prvog dijela u kojem se križaju najbolji iz prve dvije skupine. A grupa nije loša, ali B je slaba i tamo neće biti nikakav problem proći dalje. No, mi vjerujemo u naše djevojke, sve stu to dobre rukometašice i siguran sam da su danas puno bolje u odnosu na prošlu godinu. Nažalost, nismo bili u mogućnosti igrati puno međunarodnih utakmica, ali ono što sam vidio u susretima protiv Mađarske i Srbije uvjerilo me da, ako igramo maksimalno i imamo svoj dan, možemo igrati protiv bilo koje reprezentacije. Međutim, ako je situacija obrnuta, možemo od svakoga izgubiti.
A gdje su naše igračice u odnosu na one najbolje vidjet će se odmah na početku, prve suparnice su vrlo jake Norvežanke.
Norveška je malo atipična ekipa u odnosu na naše viđenje rukometa. Imaju tri-četiri igračice koje pucaju sa 10-11 metara. Visoke su blizu metar i devedeset i morat ćemo odigrati jako dobru obranu da ih zaustavimo. Isto tako, moramo spriječiti i vrlo brzu polukontru i kontru. Ako u tome uspijemo, mislim da ćemo napraviti dobar rezultat.
Što bi, po izbornikovom mišljenju, bio dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu.
Prije svega moram reći da očekujemo nastup u osmini finala, a onda ćemo vidjeti tko će nam biti protivnik. Želio bih u svakom slučaju izbjeći Rusiju, ona je zaista jaka, a ne bih bio oduševljen niti Austrijom, iako smo ih pobjeđivali u prijateljskim utakmicama. Bilo bi dobro da izvučemo Poljsku ili Francusku, s njima sigurno možemo igrati ravnopravno. Da bi stigli do njih, morat ćemo skupinu završiti na drugom ili trećem mjestu.
I, na kraju…
Ulazak među osam najboljih na svijetu bio bi veliki uspjeh, budući da je prošla generacija bila bila na 11. mjestu. Kada bi se probili među osam, to bi djevojkama dalo motiv i veliki impuls i tada bi sve bilo moguće – rekao je izbornik  juniorki Nenad Šoštarić.
Djevojkama želimo sve najbolje, a sve informacije sa Svjetskog prvenstva u Češkoj možete naći na stranici http://www.wchjunior2012.cz/en/index.aspx .
(Preuzeto s www.hrs.hr/Zoran Vujić/Zlatko Škrinjar)

Na fotografiji stoje, s lijeva: Goran Mrđen (pomoćni trener), Nataša Kolega (pomoćna trenerica), Mila Toto, Marina Razum, Ana Debelić, Ivana Dragišić, Nenad Šoštarić (izbornik), Marija Milić, Marijeta Vidak, Ivana Kapitanović, Paola Kocijan (ozlijeđena, nije otputovala), Lea Vukojević, Aida Vicković (fizioterapeutkinja), Vladimir Vujović (trener vratarki); čuče, s lijeva: Julijana Žuliček, Tea Jakara, Antonija Jukić, Katarina Ježić, Dora Krsnik, Andrea Čović, Ivana Dežić