Ivana Dragišić na prošlom EP // Foto EHFIzbornik juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske Neven Hrupec od nedjelje okupio je mlade reprezentativke na pripremaam u Dugom Selu, gdje će se do 30. srpnja, s malim prekidom (od 21. do 24. srpnja), pripremati za Europsko prvenstvo, koje se od 1. do 11. kolovoza održava u Danskoj. Među pozvanih 18 i tri su rukometašice Podravke: Ivana Kapitanović, Ivana Dragišić i Nikolina Tvorić, a pričuva je Mateja Mikolčić. U raspisu je kao matični klub Nikoline Tvorić navedena Lokomotiva, što će i biti u buduće, ali dok se ne riješe financijski odnosi dva kluba Tvorić je igračica Podravke. Ugovori su jedno, registracija drugo. Nikolina Tvorić će zbog školovanja igrati u zagrebačkom klubu, ali detaljno o tome i o drugim igračicama proisteklih iz Podravke Lino moći će se govoriti iza 1. kolovoza.

Neven Hrupec obavijestio je da će 17. i 18. srpnja imati pripremne oglede s juniorskom reprezentacijom Slovenije, a 27-29. sprnja priključit će se i juniorska reprezentacija Španjolske.

Pozvane su: Kapitanović, Dragišić, Tvorić (Podravka), Strukar, Mićijević (Zamet), Budić, Halili (Dugo Selo), Smiljčić, Miočinović (TVIN Trgocentar), Mataia, Konta (Umag), Domjan, Dežić (Koka), Debelić (Lokomotiva), Masnić (Zelina), Blažević, Milosavljević (Sesvete Agroproteinka), Ježić (Dalmatinka), a pričuve su Gugić (Bjelovar), M. Čović (Sinj), Mikolčić (Podravka), Bezjak (Sesvete), Domić (Dalmatinka). Nakon priprema izbornik će odrediti 16 igračica. U stručnom stožeru su i trenerica Renata Hodak, trener vratarki Goran Trajkovski i fizioterapeut Aida Vicković.

Hrvatska je u C grupi s Danskom, Nizozemskom i Češkom. Na otvaranju u 1. kolu Hrvatska igra 1. kolovoza s Danskom, 2. kolovoza u 2. kolu s Nizozemskom i u 3. kolu 4. kolovoza sa Češkom.