Hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je u posljednjem kolu dodatnih kvalifikacija od Srbije 23:25, ali je na kraju ipak osvojila 2. mjesto. Naime, u krugu tri reprezentacije Hrvatske, Italije i Srbije s istim brojem bodova, naša reprezentacija ima najbolju gol razlike i zbog toga je druga.

Samo 15-tak sati nakon teškog okršaja sa Španjolskom, hrvatsku reprezentaciju čekao je susret protiv domaćina. Pobjeda je bila iznimno važna, jer je pobjednik toga susreta  mogao do 2. mjesta i eventualne pozivnice u slučaju da neka reprezentacija odustane od Svjetskog prvenstva. I poraz je bio prihvatljiv, ali nije smio biti s velikom razlikom.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu. Povela je 0:2, nakon 12 minuta imale su naše mlade rukometašice plus tri (3:6). Onda su primile tri pogotka za redom i sve se vratilo na početak (6:6). Još dva puta do kraja prvoga dijela imala je Hrvatska prednost od dva pogotka, ali je Srbija sve to stigla pa se na predah otišlo s 12:12. Ukupno je u prvom dijelu bilo sedam izjednačenja.

Hrvatska je zadržala dobar ritam igre i u drugom dijelu. I vodila pogodak ili dva sve do 48. minute. Tada je nažalost, ostala bez pouzdane vratarke Lee Zetović koja je u pokušaju da spriječi jednu kontru, zahvatila srbijansku igračicu i dobila izravni crveni karton. Srbija je  to isključenje odlično iskoristila, preuzela vodstvo i više ga nije ispustila do kraja. Imala je Hrvatska dvije prilike u završnici da kod rezultata 23:24 dođe do izjednačenja i utakmicu ponovno učini neizvjesnom, ali nije uspjela zabiti i Srbija je na kraju slavila 23:25. Iva Zrilić je s pet pogodaka bila naš najbolji strijelac. Po četiri su dale Iva Bule, Sara Marendić i Kala Kosovac. Prvo ime Srbije Nevena Todorovski s osam pogodaka.

Dodatne kvalifikacije tako su završene slavljem Španjolki koje su ostvarile sve četiri pobjede. Hrvatska je druga s četiri boda, koliko imaju i trećeplasirana Srbija, odnosno četvrta Italija, ali naša reprezentacija ima bolju gol razliku u mini tablici. Peti su Farski Otoci.

DODATNE KAVALIFIKACIJE ZA SP: 5. KOLO
HRVATSKA – SRBIJA 23:25
ŠPANJOLSKA – ITALIJA 30:21