Hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je od Španjolske u susretu 3. kola dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. godine. Time su praktički ostale bez tog natjecanja. Tanka nada je da Italija danas pobijedi Španjolsku pa da se zatvori krug tri reprezentacije s istim brojem bodova. Možda nam tada pomogne visoka pobjeda protiv Italije.  

Najslabije poluvrijeme do sada na turniru odigrala je Hrvatska protiv Španjolske i praktički nakon njega ostala bez prilike za toliko priželjkivanu pobjedu. Obrana je bila nevjerojatno anemična. Španjolke su s lakoćom prolazile kroz nju i zabijale ili iznuđivale sedmerce. S druge strane, igrale su duboku obranu 3-3, za koju naš napad jednostavno nije imao pravo rješenje. Kako je poluvrijeme odmicalo, tako je sve više rastao broj tehničkih pogrešaka, a naša igra se raspadala.

Bez obzira na sve te slabosti, do ulaska u posljednjih deset minuta, Hrvatska je još uvijek  bila tu negdje blizu, na dva ili na tri pogotka zaostatka. Na žalost, završnicu prvog poluvremena odigrala je katastrofalno i od rezultata 10:12 u 24. minuti, dopustila Španjolkama da u preostalih šest minuta zabiju šest pogodaka u nizu i zamrznu nas na minus osam (10:18). A to je bilo nemoguće stići u nastavku.

Naša reprezentacija otvorila je  drugo poluvrijeme serijom 3:1, i probudila tračak nade da se vraća u utakmicu. Obrana je u drugom dijelu bila kud i kamo agresivnija, čvršća. I Španjolska je polako počela griješiti. Hrvatska je tako sredinom drugog poluvremena prepolovila prednost suparnica i došla na minus četiri (20:24). Dalje nije mogla.

Uskoro je ostala bez dvije igračice koje su zaradile isključenja i Španjolska je to iskoristila. Zabila je dva pogotka, digla svoju prednost na šest (20:26), i praktički riješila susret. Pokušale su naše djevojke u preostalih šest minuta barem smanjiti taj zaostatak pa da sačuvaju neku šansu u slučaju da Italija iznenadi Španjolsku i na kraju se zatvori krug tri reprezentacije. Konačni ishod bio je 25:31. S pet pogodaka Eider Poles Ilucha bila je najbolja u pobjedničkom timu. Najbolja igračica u našim redovima Iva Zrilić s čak 12 pogodaka. Pet je dala Iva Bule.

Dodatno doigravanje za Svjetsko prvenstvo završava danas. U 10.00 sati igraju Italija i Španjolska, u 13 sati Hrvatska i Srbija.

DOIGRAVANJE ZA SP: 3. KOLO
HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 25:31