Hrvatska ženska juniorska reprezentacija doživjela je i treći poraz za redom u prvom krugu Europskog prvenstva u Rumunjskoj. Nakon Švedske i Nizozemske, bolja od naše reprezentacija bila je i Švicarska s 30:34. Hrvatskoj sada slijedi borba za poredak od 9. do 16. mjesta.

Kao po nekom nepisanom pravilu, naše mlade rukometašice odigrale su vrlo dobro prvo poluvrijeme. Ali nažalost, u nastavku su ponovno u jednom razdoblju nestale s terena i tjelesno moćnija Švicarska nas je s lakoćom pobijedila i prošla dalje. Šteta jer ta reprezentacija ni po čemu nije bolja od dramatično oslabljenje Hrvatske koja je na prvenstvo došla bez pet igračica iz prve postave.

Hrvatska je vodila od početka susreta sve do 41. minute. U prvom poluvremenu bila je to igra pogodak za pogodak. Ali Hrvatska je djelovala bolje, zrelije i tri minute prije isteka prvog dijela stigla do svoje najveće prednosti od 4 pogotka (19:15). Nažalost, završnicu nije odigrala najbolje. S igračicom manje, dopustila je Švicarskoj da napravi niz od 1:3 i približi se na dva razlike (20:18).

Nažalost, Hrvatska je u drugi dio ponovno ušla slabo. Dio zasluga za to nedvojbeno pripada i talijanskom sudačkom dvojcu. Premda nije presudan, on je na potpuno različit način vidio prekršaje u obrani i napadu. Nakon samo devet minuta, Hrvatska je izgubila svoju prednost s poluvremena. U 41. minuti našla se u minusu (22:23). I više se nije oporavila do kraja. Premda su se naše rukometašice maksimalno trudile i pokušavale na sve načine okrenuti rezultat to jednostavno, uz sudački kriterij koji su imali Talijani, nije bilo moguće. Na kraju su poražene 30:34. Švicarska je drugo poluvrijeme dobila 10:16, a Ema Novosel je imala 5 obrana. Lea Zetović prvi dio 6. Obje švicarske vratarke zajedno 7 obrana. Po 5 isključenja imale su obje reprezentacije, s tim da je Švicarska dobila dva u posljednjih pet minuta kada je imala plus 4 i utakmica je bila odlučena.

Fenomenalna je bila Iva Zrilić s 12 pogodaka iz 12 pokušaja. Sedam pogodaka dala je Kala Kosovac, pet Nika Gavrilović. Prvo ime Švicarske, baš kao i u studenom/prosincu prošle godine u susretu seniorskih reprezentacija, Mia Emmenegger s 11 pogodaka.

Hrvatskoj sada slijedi borba za razigravanje od 9. do 16. mjesta.

W19 EHF EURO: SKUPINA A, 3. KOLO

HRVATSKA – ŠVICARSKA 30:34

Izvor: HRS