Antonia Jukić, 13 obranaU drugoj prijateljskoj utakmici zatvorenoj za javnost juniorke Srbije u Dugom Selu uzvratile su našim djevojkama za sinoćnji poraz. Bila je to utakmica čvrstih obrana u kojoj su se istakle vratarke na obje strane.

Gošće su bile koncentriranije u završnici i pokazale više želje i volje te tako došle do zaslužene pobjede.

 Izjava izbornika Nenada Šoštarića:
– Bili smo prepotentni. Jučer smo pobijedili osam razlike, a danas se od početka vidjelo da djevojke nisu u toj utakmici. Čekale su da utakmica završi i da imaju popodnevni odmor. Počelo je promašenim sedmercem, a onda se sve zavrtilo dalje – kaze Šoštarić.

 Nenad Šoštarić u negativnom je znaku spominjao pojedinke. Ipak se radi o pripremnoj utakmici, pa preskačemo taj dio. To je stvar stručnog stožera.

 – Bitno je da smo vidjeli kako juniorke reagiraju dva dana za redom te utvrdili da dosta igračica nije fizički pripremljeno, jer su se u obranu sporije vraćale nego što su išle u napad. To je stvar želje, ne velikog rukometnog znanja. To su stvari na kojima moramo raditi. Odredila se skupina za koje se zna što su i što mogu. Moramo u pripremama doći u fazu da djevojke mogu odigrati dvije-tri utakmice uzastopno. Jer u kvalifikacijama prvu utakmicu igramo s Poljskom, drugu s Grčkom, pa ta druga na neki način može i odlučivati. Treba raditi i izvući najbolje i napraviti najbolji mogući rezultat.

 

PRIJATELJSKA PRIPREMNA UTAKMICA
HRVATSKA U-19 – SRBIJA U-19 18:20 (10:8)
DUGO SELO – Dvorana OŠ Ivana Benkovica.
Bez gledatelja. Suci: Tin Derušek i Sandro Stojaković (oba Zagreb).

 HRVATSKA:
Sanader, Jukić (11+2); Razum, Čović, Milić 2, Plahinek 1, Sabljak, Jakara 2, Kršnik 3, Vučković, Vukojević 1, Tabar, Toto 8(5), Pasarić, Poljak, Ježić 1, Vidak, Marinović
IZBORNIK: Nenad Šoštarić

SRBIJA:
Jeremić (2+0), Risović (16+1); Milovanović, Mrlješ, Obradović 4, I. Popović 3, N. Popović 2, Tomanić, Lukić, Vasić 1, Prijović 5(5), Tanić, Filipović 2, Blanuša, Georgijev 3, Stankovski, Jovanović, Matić, Misailović
IZBORNIK: Zoran Valdevit

SEDMERCI: Hrvatska 6(5), Srbija 7(5)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Čović, Ježić), Srbija 4 minute (Vasić, Blanuša)