Marijeta Vidak u dresu Podravke // Foto: Stjepan DolenecHrvatske juniorke u Poljskoj na kvalifikacijama za Europsko rukometno prvenstvo svladale su danas reprezentaciju Poljske s 32:22 (15:9), dok je Grčka pobijedila Izrael s 29:22.

Hrvatska i Grčka imaju po dva boda i u petak će igrati međusobno.

Na EP u Nizozmesku idu dvije prvoplasirane reprezentacije. Ovom pobjedom hrvatske juniorke napravile su veliki korak prema Europskom prvenstvu.

(Priopćenje o utakmici kvalifikacija juniorki za EP iz HRS-a)

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija uspješno je započela nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na EP koji se igra u Poljskoj. U prvom nastupu naše su juniorke svladale domaćina Poljsku 32:22 (15:9) i tako napravile prvi korak u plasmanu za EP u Nizozemskoj. U petak naše juniorke igraju s Grčkom, a u posljednjem kolu u subotu s Izraelom. Na EP će se kvalificirati dvije prvoplasirane reprezentacije.

Izbornik Nenad Šoštarić: Odlična priprema i obrana
– Zadovoljan sam jer smo, prije svega, odigrali kako smo i planirali u pripremama za ovu utakmicu. Tu prije svega mislim na odličnu obranu, u prvom dijelu primili smo samo 7 golova iz igre. Zaustavili smo im kontru i brzi centar, a to je njihovo najjače oružje, igrali smo kvalitetnu 6-0 zonu i na našu postavljenu obranu nisu nam mogle ništa. U napadu smo igrali vrlo jednostavno i svrsishodno, s brzim protokom lopte i puno križanja, što je otvaralo prostor za šut ili dodavanje pivotu, što smo i koristili. U jednom trenutku vodili smo i s 12 razlike, pa sam zadnjih 10 minuta dao šansu djevojkama koje manje igraju. Očekuje nas Grčka, koja je u 1. kolu pobijedila Izrael. Moji asistenti Goran Mrđen i Vlado Vujović gledali su tu utakmicu, pa će mi prenijeti dojmove. Realno, mislim da smo mi bolja ekipa i ako bude sve normalno očekujem pobjedu i osiguravanje nastupa na EP u Nizozemskoj – rekao je Nenad Šoštarić.

HRVATSKA U-19 – POLJSKA U-19 32:22 (15:9)
DZIERZONIOW – Sportska dvorana Jerzya Klempela. Suci: Aleksej Kijaško i Dmitrij Kiselev (oba Rusija)

HRVATSKA:
Razum 15 (14+1), Sanader 4 (3+1); Čović 1, Milić 5, Plahinek 6, Sabljak, Krsnik 2 (1), Vučković, Vukojević, Dragišić 4, Toto 4, Pasarić, Ježić 8, Vidak 2
IZBORNIK: Nenad Šoštarić

POLJSKA:
Wawrzynkowska, Sudrawska 1, Kopertowska 4, Gadzina, Maczka A. 7 (3), Pieniowska 2, Matuszcyk, Piechnik 2, Andzrejewska 2, Wasiak, Montowska, Maczka M. 2, Sierka 2, Drabik
IZBORNIK: Andrzej Niewrzawa

SEDMERCI: Hrvatska 2(1), Poljska 7(3)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta (Krsnik i Toto 2+2, Milić i Plahinek po 2), Poljska 6 minuta (Pieniowska, Matuszcyk, Drabik po 2)