S utakmice sa SrbijomHrvatska ženska juniorska reprezentacija (igračice rođene 1992. i mlađe) poražena je od Rumunjske u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta Europskog prvenstva u Nizozemskoj. Rumunjke su slavile 30:29 (14:14)i tako osigurale utakmicu za 5. mjesto dok će naše djevojke igrati za 7. mjesto protiv poraženog iz susreta između Švedske i Španjolske. Utakmica za 7. mjesto igra se sutra (subota, 13. kolovoza) u 15,30 sati.

Izvještaj HRS-a.

IZJAVA IZBORNIKA NENADA ŠOŠTARIĆA

– Dobro smo otvorili utakmicu, poveli 11:6. Tad Rumunjke igraju flastera na Mariji Milić i uspijevaju nas stići. Početkom drugog poluvremena Rumunjke su povele dva razlike, mi okrećemo na +3 za nas i kad je trebalo završiti utakmicu mi ponovno padamo. Nismo znali to iskoristiti, napravili smo previše tehničkih grešaka u napadu i to nas je koštalo pobjede. Moram reći da mi je od svih odigranih utakmica ovaj poraz najteže pao, jer mislim da smo ovo morali dobiti. Još jednom se pokazalo da kad ne igraju nositeljice igre, njihove zamjene s klupe jednostavno nisu dovoljno kvalitetne. Katarina Ježić nije uopće igrala radi ozljede lakta, neće ni sutra, i da smo imali nju mislim da bismo mi slavili. Raspoložena je bila Marija Milić, igrala je odlično, radila višak, dosta zabijala, ali i razigravala ostale. Falila je Ježić da iskoristimo višak nastao kad su blokirali Milić, ona bi sigurno danas zabila puno takvih lopti. U obrani smo zatvorili sredinu, no dosta smo golova primili s krilnih pozicija. Njihova krila prolazila su jedan na jedan naše bekove, postavljanje u obrani je jedna od osnovnih rukometnih stvari koje naše igračice nisu dobro naučile, a to se na ovoj razini lagano kažnjava.

HRVATSKA – RUMUNJSKA 29:30 (14:14)

ROTTERDAM – Top Sport Centar. gGledatelja 500. Sutkinje: Joanna Brehmer i Agnieszka Skowronek (obje Poljska).

HRVATSKA: Razum, Sanader, Jukić, Čović 8, Plahinek 4, Jakara 2, Krsnik 1, Vučković 1, Vukojević, Dragišić, Toto 8, Pasarić, Žuliček, Ježić, Vidak, Milić 5

IZBORNIK: Nenad Šoštarić.

RUMUNJSKA: Mazarean, Tamas, Florea 6, Buceschi 9, Ianasi 2, Barbos, Ivan, Arghir, Ciobanu, Apipiei 3, Dedu, Perianu, Ciolan 3, Pricopi, Florica 1, Varga 6

IZBORNIK: Dumitru Musi.

SEDMERCI: Hrvatska 7(6), Rumunjska 7(7).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta (Krsnik 2+2, Plahinek, Toto, Milić po 2), Rumunjska 6 minuta (Tamas, Apipiei, Ciolan po 2).