Juniorska reprezentacija copyHrvatska ženska juniorska reprezentacija (1998. i mlađe) okupit će se na pripremama u Ivanić-Gradu 19. ožujka, odigrat će pripremnu utakmicu s Finskom i u Cluj-Napoci (Rumunjska) odigrati tri utakmice kvalifikacija za SP, što će se do 1. do 15. sprnja održati u Mađarskoj. Raspored kvalifikacijskog turnira: 23. ožujka u 16 sati Hrvatska – Rumunjska, 24. ožujka u 11 sati: Hrvatska – Ukrajina i 25. ožujka u 14 sati: Hrvatska – Gruzija. Plasman na Svjetsko prvenstvo će izboriti dvije prvoplasirane ekipe.

Izbornik Ivan Jerković za ovu akciju objavio je listu od 18 reprezentativki. To su prvotimke Podravke Vegete Magdalena Ećimović, Korina Karlovčan, Ivona Mrđen i Lea Franušić, iz Lokomotive Zagreb Tena Japundža, Antonija Čivljak, Leonarda Kapetanović, potom Anna Dobrić, Katja Mikolić, Marta Jurčić (Zamet), Lucija Bešen, Dora Lukić (Sesvete Agroproteinka), Lea Beličev (Trešnjevka), Lucija Zeba (Kozarmisleny), Josipa Kaselj (Bjelovar), Ena Car (Zrinski), Katarina Mrazović (Ivanić), Terezija Ćurić (Pitomača).

U pričuvi su čak četiri Podravkine prvotimke: Magdalena Horvat, Lara Pavlović, Tena Petika i Elena Popović, potom iz Dalmatinke Magdalena Žderić te Manuela Runje (Sinj), Sandra Majetić (Union St. Pölten) i Ana Anđelić (Sesvete Agroproteinka).

U stručnom stožeru uz izbornika Ivana Jerkovića su trener Ante Burger, iz Podravke trener vratarki Goran Trajkovski, tehniko Iva Kanjugović i fizioterapeutkinja Tina Krmpotić.

Sretno u kvalifikacijama!