Juniorke u Đurđevcu // Foto HRSHrvatske juniorske rukometašice na okupu su od nedjelje u Đurđevcu gdje će se od 18. do 20. ožujka, od petka do nedjelje, igrati kvalifikacijski turnir za Svjetsko juniorsko prvenstvo, što će se od 3. do 17. srpnja održati u Rusiji. U grupi s Hrvatskom još su Norveška, Grčka i Švicarska.

Na pripremama su: Ana Krmpotić, Antonija Oremović, Ena Zagorščak, Larisa Kalaus, Bernarda Čalušić, Dora Kalaus, Marija Ljubičić (sve Lokomotiva), Anamarija Maljak, Paula Posavec, Stela Posavec (sve Zrinski), Magdalena Ećimović (Split 2010), Danica Delić (Trešnjevka), Nikolina Zadravec (Koka), Anamarija Boras (ŽRK Split), Sara Šenvald (Podravka Vegeta), Iva Galetić (ŽRK Bjelovar), Andrea Pavković (Dugo Selo 55), Lara Židek (Zamet).

Juniorke u Đurđevcu // Foto HRSU stručnom stožeru su izbornik Silvio Ivandija trenerica Maja Dundović, trener vratarki Matija Bilušić, fizioterapeutkinja Slavica Brčić i tehniko Katarina Ohnjec.

Iz Podravke Vegete jedina je juniorka Sara Šenvald, a još šest je igračica iz Podravkine škole rukometa nalazi se u drugim klubovima, pretežito na posudbi.

Raspored utakmica

Petak, 18. ožujka 2016.
17 Grčka – Švicarska
19 Norveška – Hrvatska

Subota, 19. ožujka 2016.
17 Norveška – Grčka
19 Hrvatska – Švicarska

Nedjelja, 20. ožujka 2016.
10 Švicarska – Norveška
12 Hrvatska – Grčka