Hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je i šesti put za redom na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. U razigravanju za poredak od 13. do 16. mjesta Hrvatska je poražena od Srbije 26:31 i sutra joj predstoji susret za 15./16. mjesto protiv Sjeverne Makedonije. 

S tri vratarke i samo 13 igračica u polju, dočekala je Hrvatska vrlo važan susret protiv Srbije u borbi za poredak od 13. do 16. mjesta. I imala je savršeno otvaranje susreta. Za nepunih pet minuta povela je 4:0. Srbija je svoj prvi pogodak postigla nakon 5 minuta i 28 sekundi. Ali to je nije uzdrmalo. Šest minuta poslije stigle su naše suparnice na minus jedan (5:4). Hrvatska je nakon toga još jedanput pobjegla na pristojnu udaljenost od 3 razlike (7:4). Do kraja prvoga dijela vodila se velika borba. Nova kriza tresla je našu reprezentaciju između 13. i 18. minute kada je Srbija napravila niz od tri pogotka za redom i stigla na 7:7. Ipak, naše rukometašice nisu posustale. Čak ni u trenutku kada je Srbija povela 10:11 u 28. minuti. Do kraja prvoga dijela Hrvatice su uspjele ne samo izjednačiti, nego na predah odnijeti pogodak viška (12:11).

I početak drugog poluvremena dobro je počela hrvatska reprezentacija. Nakon pet minuta igre imala je tri razlike (15:12). I tako je bilo sve do isteka 40. minute. A onda kao po nekom nepisanom pravilu, slijedi pad. Srbija ponovno radi niz od tri pogotka, premda im je jedna od najboljih igračica srednji vanjski Aleksandra Vasić skupila dva isključenja.

Još osam minuta držala se Hrvatska, premda se na licima naših rukometašica jasno vidio umor, ali prave rotacije izbornik objektivno nije imao. Od rezultata 23:24 za Srbiju, u posljednjih osam minuta naše suparnice napravile su niz od 4:8 i na kraju slavile pobjedu koja ih ostavlja u igri za 13. mjesto protiv Islanda, odnosno posljednje koje vodi na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Hrvatska će pak protiv Sj. Makedonije tražiti svoju prvu pobjedu, a do Svjetskog prvenstva 2024. godine u toj zemlji morat će preko dodatnih kvalifikacija.

Tamara Mandić sa 7 pogodaka bila je prvo ime u ekipi pobjednica. U našim redovima bila je to Nikolina Pleša s devet pogodaka i koja je izabrana i za najbolju našu igračicu. Osam puta strijelac je bila Iva Zrilić. 

Hrvatska sutra, 15. srpnja u 12.00 sati, igra posljednji susret Europskog prvenstva protiv Sj. Makedonije za 15./16.mjesto.

EUROPSKO PRVENSTVO: RAZIGRAVANJE ZA POREDAK OD 13. do 16. MJESTA

HRVATSKA – SRBIJA 26:31