Hrvatska-Švicarska-predstavljanjeOd 18. do 25. svibnja u Ivanić Gradu bit će kontrolno okupljanje juiorske reprezentacije Hrvatske, kao prva faza priprema za Svejtsko prvenstvo, što se igra u Rusiji od 3. do 15. srpnja. Hrvatska je sudjelovanje osigurala na kvalifikacijama održanim u Đurđevcu gdje su slavile nad Norveškom (24:27), Švicarskom (33:18) te Grčkom (22:16).

Juniorke su smještene u grupu B zajedno s Južnom Korejom, Francuskom, Brazilom, Tunisom i Austrijom.

U skupini A su Danska, Mađarska, Crna Gora, Angola, Norveška i Uzbekistan, u skupini C su Rumunjska, Njemačka,
Španjolska, Kazahstan, Argentina i Egipat, dok su u skupini D Rusija, Švedska, Japan, Nizozemska, Kina i Čile.

 

Nakon ovoga slijede još tri faze priprema: od 4. do 12. lipnja, zatim 15. do 21. lipnja i završna faza od 24. do 30. lipnja.

Izbornik Silio Ivandija i stručni stožer pozvali su 23 igračice. To su Ana Krmpotić. Antonija Oremović, Ena Zagoršćak, Marija Ljubičić, Bernarda Čalušić, Larisa Kalaus, Dorotea Prevendar, Dora Kalaus i Ivana Krešić (sve Lokomotiva), Josipa Mamić, Andrea Pavković i Josipa Bebek, Dugo Selo, Paula Posavec i Stela Posavec, Zrinski, Lara Židek i Anamarija Babić, Zamet te Magdalena Ečimović (Split 2010), Doris Hren (Ivanić), Antica Mimica (Orkan), Nikolina Zadravec (Koka), Anamarija Boras (Split), Sara Šenvald (Podravka) i Kristina Prkačin (Trešnjevka).

U pričuvi su Ljuba Plazibat i Miljenka Macan (Split), Danica Delić (Trešnjevka), Anamarija Maljak (Zrinski), Lucija Peraica (Sesvete).

U reprezentaciji iz Podravke je Sara Šenvald te šest igračica koje su na posudbi u druim klubovima, pretežito u zagrebačkoj Lokomotivi.

Stručni stožer čine Katarina Ohnjec, Silvijo Ivandija, Maja Dundović, Matija Bilušić, Valter Vuleta i Slavica Brčić.