Podravka 3 2013-2014, ilustracijaTRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević, trenerica

U nedjelju smo u dvorani Gimnazije Frana Galovića igrali dvije utakmice 5. kruga 1. HRLD, 2000/2001. godište s ekipama ŽRK Osijek i ŽRK Đakovo. Prvu utakmicu igrali smo s vrlo dobrom ekipom iz Osijeka, koja do sada u ligi ima samo jedan poraz. Prvo poluvrijeme otvorile smo loše i brzopleto, tako da su prvih desetak minuta gošće stalno bile u vodstvu, ali smo ih do kraja poluvremena stigli i prestigli (12:9). Drugi dio odigrali smo bolje, stalno bili u vodstvu 5-6 golova razlike,da bi tek u zadnjim minutama zbog naših grešaka gošće smanjile rezultat na konačnih 23:21 u našu korist.

Druga utakmica sa starim poznanicama iz Đakova, koju smo dobile sa 24:19 (16:8) pokazala nam je da više nema slabih suparnika za ”napucavanje”, već da se svakoj utakmici treba pristupiti potpuno ozbiljno i angažirano.

Na obje utakmice gošće su očekivano igrale flaster na Teni Petiki (što će se i na idućim utakmicama sigurno ponavljati), ali je zato otvaran prostor za ostale igračice, od kojih su ga neke (Jandrašić, Šestak) dobro iskoristile, a neke, što zbog neodlučnosti, što zbog dekoncentracije, nisu do kraja iskoristile ponuđeno. Takva ”rijetka” obrana protivnica omogućila je iznuđivanja dosta sedmeraca koje je Petika sigurno realizirala. Veseli me fanatična borbenost Viktorije Šestak, kakvoj i ostale moje igračice moraju težiti.

Iako nas do kraja lige očekuju još dva kruga i utakmice s TVIN Trgocentrom i Garešnicom na njihovom parketu, s ovotjedna 4 boda praktički smo osigurali nastup na završnici prvenstva Hrvatske, što će se igrati u travnju.

U svakom slučaju do završnice imamo još puno posla, naročito popraviti igru u obrani (uključujući i golmanice), postati čvršći i agresivniji, a u napadu popraviti realizaciju (posebno krila) i protok lopte.

Ekipa Podravke 3 nastupila je u sastavu (golovi sa obje utakmice): Krstanović, Kokša 1, Petričević, Sikavica 3, Benić 1, Popović 1, Jandrašić 10, Brkić 2, Dombaj, Jurić,Vrabec, Petika 18(11), Šestak 9, Borac, Kolar, Galinec.

Trenutačnu tablicu Lige objaviti će HRS u Glasniku br. 5 (http://www.hrs.hr/glasnici.php)