Druge u Hrvatskoj, Podravkine kadetkinje // Foto Ivo Čičin-MašanskerPobjedom kadetkinja Zrinskog nad Podravkom 16:15 (7:7) okončano je ovogodišnje prvenstvo kadetkinja rođenih 1996. godine i mlađih. U sportskoj dvorani u Novigradu tako je veselje pripalo Zrinskom, a Podravkinim kadetkinjama ponos što su ostale u vrhu hrvatskih mladih rukometnih nada. No, jasno je da se za pobjedom žalilo.

Najbolja rkužna napadačica Sara Šenvald // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Uostalom Podravka je vodila do 15. minute, kada je Zrinski prvi puta izjednačio na 5:5 i poveo. No, u drugom poluvremenu u 25. minuti najbolja Podravkina igračica u polju Sara Šenvald dovela je svoje u vodstvo od dva razlike, 8:10. Kasnije je, Međutim, Zrinski preuzeo ”komandu”, pa ja poveo, a golove je zabijao iz obilato dosuđenih mu sedmeraca. Preveliki je to napor za mlade rukometašice: bila im je to sedma utakmica u četiri dana. Možda je i zato bilo manje golova, ali treba istaknuti obje golmanice, i Dominić, a osobito Anu Krmpotić, koja je kasnije i proglašena najboljom golmanicom turnira (pojedinačne nagrada najboljima predavali su Podravkini Miranda Tatari, Anita Gaće i Vladimir Vujović, uz druge poznate rukometne djelatnike: izbornika Vladimira Canjuge, Branka Šebeka, a i organizatorica cijelog ”šušura” Lidije Bojić-Ćaćić).

Najolja lijeva vanjska Larissa Kalaus // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Nakon utakmice trener Branko Krajačić i službeni predstavnik Mari n Zečević odveli su djevojke na odmor u svlačionicu, jer se za 45 minute igrala utakmica polufinala kupa Lokomotiva – Podravka Lino, a Krajačić je u zapisnik stavio 11 kadetkinja. Šteta za rukomet da se tako troše djevojke i djevojčice.

Najbolja golmanica Ana Krmpotić // Foto Ivo Čičin-Mašansker

FINALNA UTAKMICA PRVENSTVA HRVATSKE ZA KADETKINJE

ZRINSKI – PODRAVKA 16:15 (7:7)

ZRINSKI: Dominić (5+0), Ivačić (2+0); P. Posavec 8(6), Šarić, Makar, Sinanović, Glad, S. Posavec 3, Zadravec 3, Resman, Horvat, Cr, Androić, Benčik, Balić, Laptoš 2. TRENER: Željko Golik.NOVIGRAD – Sportska dvorana. Gledatelja: 300 Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (oba Štivica). Nadzornik HRS-a: Damir Sarajlić (Velika Gorica).

Vesela verzija skupne fotografije // Foto Ivo Čičin-MašanskerPODRAVKA: Markanović (-+0), Krmpotić (9+0); Ljubić, Karlovčan, Pejak, Papac, Mrđen, Polančec, Zagorščak 1, S. Šenvald 7(2), L. Kalaus 4, D. Kalaus 2, Dušak 1, Pavlović, Maljak, A. Oremović 1. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Zrinski 6(6), Podravka 2(2).

ISKLJUČENJA: Zrinski 0 minuta, Podravka 6 minuta (L. Kalaus 2+2, Zagorščak).

IGRAČICA UTAKMICE: Paula Posavec (Zrinski).

Pehar za drugo mjesto // Foto Ivo Čičin-Mašansker