Kadtekinje 2000. Podravka 1 ilustracijaTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Dvostruki rukometni program, nakon utakmice Podravke Lino s Brodom, nastavio se i u nedjelju kada smo bili domaćini 3. kruga 1. HKRL (kadetkinje), u kojem smo odigrali sa Kokom i Čakovcem i slavili u obje utakmice.

PODRAVKA 1 – KOKA 25:19 (15:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 30. Sutkinje: Ivana Koren (Koprivnica) i Vedrana Stančir (Botovo). Nadzornik: Vladimir Jurenec ( Koprivnica).

PODRAVKA 1: Borac, Vrabec; Popović 5, Sikavica 1, Brkić, Petričević 3, Franušić 6,T. Petika 8(4), Kolar 1, Firšt, Jandrašić 1. TRENERICA: Snježana Petika.

KOKA: Šopar, Antolović; Farkaš-Višontaj 2, Bilić, Lazar 2, Kontrec 3, Kuzminski, Perić, Lončar 2, Davidović 3, Lekaj 1, Pofuk, Carev, Đaković, Palaić 2. TRENERICA: Snježana Horvat.

SEDMERCI: Podravka 1 4(4), Koka 4 (2).

ISKLJUČENJA: Podravka 1 10 minuta (Franušić 2+2, Popović, Brkić, Petika ), Koka 8 minuta ( Lekaj 2+2+2, diskv., Kontrec ).

U prvom dijelu utakmice igralo se gol za gol i nikako se nismo uspijevali odvojiti zbog jako loše i nezainteresirane igre jednog dijela mojih igračica, koje iz utakmice u utakmicu nikako da shvate da se obrana ne može igrati s petama na šest metara. U takvoj obrani gostujuće igračice konstantno su nas uguravale u prostor zabijale ili asistirale krilima, pa smo stalno pucali na bokovima. Nakon postavljanja T. Petike na prednjeg igrača i nakon velikog broja njenih presječenih lopti koje smo preko Franušić u kontri pretvarali u golove, napokon smo se uspjeli odvojiti i napraviti osjetnu razliku.

Jedine koje zaslužuju pohvalu za igru u oba pravca su T. Petika i Popović, koje osim što su obavljale dobar posao u odbrani, njihova odlična suradnja u napadu rezultirala je pogocima i iznuđivanjem sedmeraca. Vrlo dobro funkcionirala je i veza T. Petika – Petričević, ali da je bilo malo više koncentracije prilikom šuta Petričević je pored svoga imena mogla upisati i veću brojku. Jandrašić je dobro dirigirala napadom, no, zakazala je u obrani na obje današnje utakmice, što je za nju čudno, jer je do sada bila jedna od okosnice obrane. Golmanica Borac bila je sigurna na golu i obranila dosta teških udaraca, poglavito sa krilnih pozicija, i sve udarce izvana koje su nekim čudom prošle pored čvrstog bloka Popović i T. Petike.

ZRINSKI – PODRAVKA 1 14:27 (6:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 30. Sutkinje: Ivana Koren (Koprivnica) i Vedrana Stančir (Botovo). Nadzornik: Vladimir Jurenec ( Koprivnica).

ZRINSKI: Kozjak, Vuić; Gudlin, Pajić, Kocijan, Vrček 1, Blagus, Bralić, Šestak 12, Senčar 1. TRENERICA: Darinka Pavleković.

PODRAVKA 1: Borac, Vrabec; Popović 3, Sikavica 2, Brkić 1(1), Petričević 1, Franušić 3,T. Petika 10(4), Kolar 3, Firšt 2, Jandrašić 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Zrinski 3 (0), Podravka 1 6(5).

ISKLJUČENJA: Zrinski 6 minuta (Šestak 2+2, Vrček ), Podravka 1 2 minute (Firšt ).

I u drugoj utakmici slavili smo uvjerljivu pobjedu i ponovno odličnom suradnjom T. Petike i Popović, Tena je zabijala i iznuđivala sedmerce, koje je sama i realizirala, bez obzira što je bila izložena grubim prekršajima njene dojučerašnje suigračice, koja je na ovoj utakmici bila u nekom svome osvetničkom pohodu, iako nije baš jasno zbog čega. No, moje igračice bile su pametnije i prave sportašice koje se nisu dale isprovocirati već smo ju naprosto puštali neka zabija i ispuni svoju misiju.

Od igračica koje su još pružile dobru rolu moram pohvaliti Sikavicu i Vrabec. Sikavicu koja osim što je poentirala odigrala je i jako lijepu i pametno bačenu loptu s krila prema zaboravljenom pivotu na liniji. Bila je to akcija koja je iznudila veliki pljesak publike, i sigurna Vrabec na golu koja je osim nekoliko teških lopti obranila i dva sedmerca. No, bilo je teško biti na golu, jer obrana naprosto nije igrala i bila je izložena streljani i to ponovno s jedne te iste strane.

U drugom dijelu utakmice uslijedile su promjene u sastavu, što zbog loše i nezainteresirane igre u obrani, što zbog toga kako bih zaštitila Tenu od daljnjih nasrtaja, iako se dotična igračica smirila nakon upozorenja da će sljedeći nasrtaj biti kažnjen crvenim kartonom koji je već zaslužila i prije. U tom drugom dijelu dobro su se snašle Patricija Firšt s dva lijepa gola i Lana Brkić koja je čak uspjela zadržati prodore iz kojih smo u prvom dijelu utakmice u pravilu primali pogotke. No, sve u svemu zadovoljna sam igrama jednog dijela igračica, drugi dio mora pod hitno razmisliti šta želi postići u rukometu i prihvatiti se ozbiljnog rada bez kojega nema napretka. Današnji rukomet ne trpi polovičnost i svi igraju rukomet i mogu biti opasni ako ih ne shvatiš ozbiljno i odigraš maksimalno. Vrijeme ide i završnica kadetskog prvenstva doći će vrlo brzo. Mi smo braniteljice naslova i svi će jurišati kako bi nas srušili, što će i uspjeti ako sve igračice ne shvate, da, ako je jedna cigla u građevini labava, pada cijela konstrukcija. A mi nažalost zamjene nemamo.