Juniorke koje su krajem srpnja predstavljale Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Mađarskoj već su se vratile redovnim obavezama u klubovima dok je kadetska reprezentacija dosad naporno trenirala za Europsko prvenstvo u slovenskom Celju koje će se održavati od 1. do 11. kolovoza. 

Pripreme za to natjecanje traju više od mjesec dana. Od Zadra i Kampa HRS-a, preko Delnica, Ivanić Grada, turnira u Poljskoj, do završnog okupljanja u Sesvetama, odnosno dvorane Novi Jelkovec. Iza njih je 60-tak treninga, mnogo prevaljenih kilometara, promijenjenih hotelskih soba i dvorana. A za početak cilj je samo jedan, proći izuzetno jaku skupinu na Europskom prvenstvu. U njoj su podsjećamo Španjolska, Norveška i Švedska. Ponosni smo što su i dvije naše igračice Josipa Josipović i Hannah Vuljak u redovnim pozivima izbornice Adrijane Prosenjak i želimo im svu sreću kao i da igraju srcem.

Hannah Vuljak (lijevo), Josipa Josipović (desno)

Adrijana Prosenjak, izbornica ženske kadetske reprezentacije:
„Posljednji tjedan prije puta radili smo u prelijepoj dvorani Jelkovec na  nekim detaljima igre, odnosno ispravljali slabosti koje smo primijetili mi u stožeru. Nekoliko dana smo trenirali u ovim ranim popodnevnim satima, da djevojke priviknemo na termine utakmica. Naravno, posebno smo analizirali naše suparnice u Celju. Španjolsku pod broj jedan i njihovu duboku obranu, pa onda skandinavske ekipe. Radili smo dosta na obrani. Spremni smo, a kako će to izgledati na prvenstvu, jako je teško reći, jer to su vrlo mlade cure, to im je prvo veliko natjecanje, pitanje je kako funkcioniraju pod pritiskom. Želja nam je proći skupinu, a dalje ćemo vidjeti.“

Hrvatska još nikada nije osvojila medalju na europskom prvenstvu za kadetkinje. Najbliža je tome bila 2001. godine kada je u borbi za broncu izgubila od Mađarske 21:20. Na posljednja četiri prvenstva imamo četiri različite zemlje pobjednice. Naslov prvakinja  u Celju branit će Njemačka.

Vrijedi napomenuti i kako utakmice Europskog prvenstva možete pratiti uživo na ehfTv.com.

POPIS KADETKINJA ZA EUROPSKO PRVENSTVO:

 1. LUCIJA BLAŠKOVIĆ – ŽRK Umag
 2. ANA MRKONJIĆ – ŽRK Split 2010
 3. MARGARITA ŠKARIĆ – ŽRK Split 2010
 4. DORA PETKOVIĆ– ŽRK Ivanić
 5. JOSIPA JOSIPOVIĆ – RK Podravka Vegeta
 6. BRUNA ZRNIĆ – RK Lokomotiva
 7. KARMEN PAŠTAR – ŽRK Sinj
 8. LARA FUREŠ – RK Lokomotiva
 9. ISA LARA HAGE – HC Hypo
 10. ANA BULJAN – ŽRK Split 2010
 11. SARA KRIZMANIĆ – ŽRK Zamet
 12. LUCIJA KREZO – RK Lokomotiva
 13. MIHAELA NEMČIĆ – ŽRK Zelina
 14. INES PIFAR – ŽRK Zamet
 15. KLARA BIRTIĆ – ŽRK Split 2010
 16. HANNAH VULJAK – RK Podravka Vegeta