Pobjednice // Foto www.hr-rukomet.hrNakon završenog prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje i osvojenog naslova (u dvije godine dva puta zaredom) mladih Podravkinih rukometašica ispunjeni smo ponosom. Ne zaboravimo da je ovo tek prvi ovogodišnji trofej, jer rukometna uzbuđenja se nastavljaju.

Osvrt i komentar na proteklo prvenstvo u Poreču napisala je voditeljica mčlađih kadetkinja Snježana Petika.

KOMENTAR TRENERICE SNJEŽANE PETIKE
Teško je reći što definira pobjednike. Ali je jedno sigurno, a to je i svojom izjavom potvrdio legendarni trener američkog nogometa Vince Lombardi: ”Pobjeda nije sve, ali želja za pobjedom jest”. I upravo zbog te smo činjenice pobjednici. Uspjeli smo da, ne kao pojedinke, već kao ekip, astvorimo jedinstveno zajedništvo u odluci da se borimo i igramo do kraja i, ako već trebamo izgubiti, da izgubimo kao šampioni.

Jer, mi smo onaj tip ekipa koju većina ne može smisliti, je li zbog imena kluba, trenera, igračica, sve živciraju, iritiraju, ali ih se ne mogu riješiti. I mogu sve iritirati, ali oni su uvijek tu, svake godine u vrhu, i zbog same te činjenice zaslužuju poštovanje.

Unatoč svim problemima koji su nas pratili tokom sezone uspjeli smo i sebi i drugima dokazati da smo još uvijek najbolji. Kako je natjecanje odmicalo mi smo se dizali, mljeli smo sve pred sobom, nismo padali, posustajali, kao što sam već prije napisala fizički smo moćni, tehnički i taktički dobro potkovani, samo je bila u pitanju glava, disciplina i određena doza sreće, koja je potrebna za svaki uspjeh, bez obzira na kvalitetu i pripremljenost. Ali sreću treba zaslužiti i izazvati. Mi smo je i zaslužili i izazvali.

Ponovili smo uspjeh od prošle godine, bez obzira na to što smo ostali u istom sastavu ili možda baš zahvaljujući toj činjenici. Imamo kontinuitet rada, napretka, konstantnosti rezultata. Bilo je na prvenstvu mnogo dobrih ekipa, pojedinki, mnogo dobrih utakmica, a na kraju se, nažalost, samo jedna ekipa popne na vrh. Prvak ne postaješ slučajno. Iza uspjeha uvijek stoji naporan rad, vjera u sebe i posvećenost cilju.

Medalje su oko vrata: ekipa i navijači // Foto Goran MrđenTokom cijele sezone tjerala sam cure da marljivo rade, da se na svakom treningu trude, da redovito treniraju i sve su se više manje trudile i radile. Osobito mi je drago što im se uloženi trud vratio na najbolji mogući način. Sve su zaslužile pohvalu od one koja je na terenu provela najviše minuta do one sa najmanje.
Bili smo najbolji i zbog činjenice da smo uspjeli da, osim uigranog tandema Mrđen-Papac, ostale igračice ne svedemo na nezainteresirane promatrače koji će biti prateće osoblje. Kada je trebalo i bilo najteže Alvir se dizala i zabijala, asistirala Pavlović, koja je uz tri odlična lijeva krila Karlovčan, Horvat i Ljubić, letjela i poentirala. Hmelina, sigurna izvođačica sedmeraca, uz mladu Petiku odmarala je umorne bekove kada je trebalo i nisu dozvoljavale da ih protivnice podcijene. Tko je to pokušao, bio je kažnjen, pivoti Šenvald i Benotić bile su dobitne kombinacije za ”zarađivanje” sedmeraca, Šenvald i hvatanje lopte jednom rukom – rapsodija.

A golmanice, sigurne čuvarice svoje mreže. Nadopunjavale su se Kosnica i Šafar, koja je bila na tragu one Ive Šafar od prije ozljede koja ju je odvojila od rukometnih terena na duge dvije godine. Ali Iva je ustrajala, vratila se, Šafar je branila i to najbolje kada je najviše trebalo. Zaslužila si Iva, ali…. Kao i Karlovčan, još jedan ”ali’.’ Ima vremena za vas, samo nastavite i dalje biti vrijedne i marljive i dočekati će te kao što je i Iva Papac dočekala, Iva zaslužila si i prije, ali kao što sam ti mnogo puta rekla, šuti i radi, i vratiti će se. I jeste. Ivona Mrđen već konstantna u dobivanju nagrada,vođa, kapetan, egzekutor i razigravač, uz Pavlović (koja da malo više trenira, ne zna se gdje bi joj bio kraj ), tri naše među proglašenim najboljima. Mlade Borac, Šaško i Mikulčić stjecale su iskustvo i učile, vaše vrijeme tek dolazi i na vas računamo.

Ukratko, za nas prvenstvo kao iz bajke. Svi smo se vratili bez ozljeda, s medaljom najvećeg sjaja. Organizacija, dvorana, smještaj također na visokoj razini, koju je postavio Čakovec prošle godine. Griješili su treneri, igračice, pa je normalno da su griješili i suci. No, bez obzira što smo se često mi treneri ljutili i protestirali tokom utakmice, kada se glava malo ohladila, konstatacija većine trenera u međusobnom razgovoru bila je da su suci odsudili najbolje prvenstvo do sada i da su najmanje griješili. Bili smo vam naporni, znamo to, ali morate i vi imati razumijevanja za nas, pritisak je veliki kao i očekivanja.
Zahvala ljubaznom osoblju hotela Diamant u Poreču koji su nam boravak učinili nezaboravnim (posebno osoblje restorana).

Čestitke i poštovanje svim trenerima koji rade s djecom, čestitke svim klubovima koji su uspjeli poslati ekipe na završnicu u ovim teškim recesijskim vremenima, igračicama na prikazanom trudu, borbenosti i kvaliteti.

Zahvala upravama kluba i tvrke Podravka, koja su našle, i nalaze sredstava za rad i nastavak života rukometa u trenutno najrukometnijem gradu u Hrvatskoj.

I kako se kaže šećer na kraju.

Naši navijači, da ne trošim puno riječi, znate da ste najbolji, dugi niz godina najbolji, riječ HVALA je sitnica za sve ono što nam pružate sve ove godine. I onima koji su bili tamo fizički prisutni, kao i onima koji nisu mogli biti s nama, ali su srcem i mislima bili.

Na proglašenju // Foto Goran MrđenJoš jednom tehnički podaci

SASTAV PODRAVKE

Ema Kosnica, Iva Šafar, Katarina Borac; Lena Ljubić 4, Korina Karlovčan 16, Lara Šaško, Ana Benotić 2, Leonarda Šenvald 4, Tea Hmelina 7, Magdalena Horvat 4, Tena Petika 8, Nina Alvir 10, Iva Papac 23, Lara Pavlović 22, Helena MIkulčić, Ivona Mrđen 26.
Službeni predstavnik: Marin Zečević
Trenerica: Snježana Petika

POREDAK:

1. PODRAVKA
2. ZAMET
3. LOKOMOTIVA

NAJBOLJA SEDMORKA:

MAGDALENA EČIMOVIĆ – VRATARKA – SPLIT 2010
DORA LUKIĆ – L. KRILO – SESVETE
LARA PAVLOVIĆ – D. KRILO – PODRAVKA
ANA DOBRIĆ – PIVOT – ZAMET
IVA PAPAV – VANJSKI – PODRAVKA
MATEA PLETIKOSIĆ – VANJSKI – SINJ
LORENA BEGIĆ – VANJSKI – LOKOMOTIVA

NAJBOLJE POJEDINKE:

LUCIJA BEŠEN – NAJBOLJA VRATARKA – SESVETE
KATJA MIKOLIĆ – NAJVIŠE GOLOVA – ARENA (47 GOLOVA)
IVONA MRĐEN – NAJBOLJA IGRAČICA – PODRAVKA
PAULA ADAMIĆ – OBRAMBENA IGRAČICA – LOKOMOTIVA