Od četvrtka do nedjelje kadetkinje otvaraju sezonu državnih prvenstava. Prekrasan grad  Umag, poznat i kao grad rukometa i sporta, bit će domaćin prvenstva na kojem će se dvanaest najbolje plasiranih ekipa iz tri regije svrstanih u tri grupe boriti za titulu najboljih.

Podravka je svrstana u grupu A zajedno sa Sesvetama, Udarnikom i Metkovićem.

Pokušali smo se pripremiti najbolje što smo mogli s obzirom na probleme koji su nas pratili od početka sezone, kao što je kronični nedostatak vratarki, mali fond igračica toga godišta i kratak period zajedničkog pripremanja za završnicu. Neće biti lako, ali vjerujem da imamo snage i kvaliteta da se nosimo sa svima, samo je pitanje hoćemo li izdržati ritam od dvije utakmice na dan. Moja očekivanja kao trenera su da u svaku utakmicu uđemo maksimalno koncentrirano i s velikom željom i vjerom da možemo igrati sa svima i da nitko nije bolji od nas dok nas ne pobijedi, a da je svaka moja igračica pri tome dala svoj maksimum. Vjerujem da će mlađe igračice koje smo ˝posudili˝ od mlađih kadetkinja također dati svoj obol i pomoći nam da napravimo pomak u kvaliteti i plasmanu – izjavila je trenerica Snježana Petika za klupske stranice.

Na prvenstvo će krenuti šesnaest igračica od kojih su jedanaest igračica kadetkinja  rođenih 2002/2003 g. i pet igračica mlađih kadetkinja rođenih 2004/2005 g.

S obzirom da mi je ovo prva sezona sa ovom generacijom nisam baš previše upoznata sa svim ekipama i protivnicama. No, imala sam prilike na Božićnom turniru u Sesvetama vidjeti neke ekipe kao što su Sesvete, Lokomotiva i Tvin sa kojim smo i nakon turnira odigrali utakmicu u sklopu natjecanja u našoj regiji, a sve ostale naše protivnike upoznati ću u ˝hodu˝. Od ostalih ekipa po nekim informacijama s kojim raspolažem za favorite osim Sesveta i Lokomotive spominju se i  Split 2010 i Zamet.  Međutim, iskustvo me je naučilo da turnirski sistem natjecanja zna biti vrlo nezgodan i da se često dogode čudni rezultati i utakmice. Ponekad i ˝mali˝ znaju iznenaditi favorite – optimistična je trenerica Petika. Na kraju bih ovu najavu završila s konstatacijom da ako budemo hrabri i sreća će doći, jer sreća prati hrabre, a nama je ponekad hrabrosti i borbenosti najviše potrebno – zaključila je Snježana Petika.

 

 

 

 

Raspored utakmica:

ČETVRTAK 07.03.2019.
17:30 PODRAVKA UDARNIK
PETAK 08.03.2019
9:30 PODRAVKA SESVETE
16:30 METKOVIĆ PODRAVKA