Podravka 3, arhivaTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

U nedjelju je odigran 3. krug Hrvatske kadetske rukometne lige za igračice rođene 1996/97. Prvu utakmicu odigrali smo s Kokom iz Varaždina i slavili pobjedom od 22:29. U drugoj utakmici igrali smo sa Zrinskim iz Čakovca i, bez obzira što smo u utakmici vodili i po šest razlike, uspjeli smo sve to prosuti i na kraju odigrati neriješeno 17:17.

3. KRUG 1. HKRL 1. UTAKMICA

KOKA – PODRAVKA 2 22:29 (13:11)

KOPRIVNICA – SD Fran Galović. Sutkinje: Lorena Jurenec i Maja Vajdić (obje Koprivnica): Nadzornik: Dragutin Levatić ( Varaždin ).

KOKA: Kuzel, Brezovec, Antolić; E. Vrček 4, Balajić, Varšić 1, Marenčić 3, Bešenić 4, Vujević, S. Vrček 10, Hergotić. TRENER: Zdenko Sekelj.

PODRAVKA 2: Kosnica, Vrban, Borac; Domijan 1, Benotić 2, L. Šenvald 1, Mikulčić 4, Mrđen 6, Horvat 7, Petika, Papac 8, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Koka 6(6), Podravka 2 3(2).

ISKLJUČENJA: Koka 2 minute (E. Vrček), Podravka 2 0 minuta.

Prvo poluvrijeme s Kokom odigrali smo u uspavljujućem ritmu bez boje, okusa i mirisa, a takav je bio i rezultat, gubili smo dva razlike. Nakon ”razgovora ugodnog”, drugo poluvrijeme donijelo nam je sasvim drugačiji pristup igri i pobjedu od čak sedam razlike. Realizatorski su se istakle Papac s osam postignutih golova, Horvat sa sedam, Mrđen šest, a osobito me veseli igra Helene Mikulčić koja je postigla četiri gola i time pokazala da i na nju možemo ozbiljno računati bez obzira što trenira tek tro godine. Pomalo se ostvaruju moje težnje da stvorimo ne samo 7-8 igračica koje mogu igrati, već da dobijemo 16, ako ne jednako kvalitetnih, ali bar približno kvalitetnih igračica koje će biti u stanju zamijeniti bilo koju curu koja nedostaje. Trenutno smo u toj situaciji da nam nedostaje čak sedam igračica, ali mi i dalje igramo i pobjeđujemo.

3. KRUG 1. HKRL 2. UTAKMICA

PODRAVKA 2 – ZRINSKI 17:17 (12:6)

KOPRIVNICA – SD Fran Galović. Sutkinje: Lorena Jurenec i Maja Vajdić (obje Koprivnica): Nadzornik: Dragutin Levatić (Varaždin).

PODRAVKA 2: Kosnica, Vrban, Borac; Domijan, Benotić 1, L. Šenvald 1, Mikulčić 2, Mrđen 1, Horvat 8, Petika 3, Papac 1, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

ZRINSKI: Dominić, Kovačević ; Šarić, Androić 2, Glad 4, Sinanović 3, Marković 3, Car 5, Ladić, Mesarić, Benčik. TRENER : Željko Golik.

SEDMERCI: Podravka 2  0, Zrinski 4(1).

ISKLJUČENJA: Podravka 2 2 minute (Benotić), Zrinski 2 minute (Androić).

U utakmici sa zrinskim vanjske igračice odigrale su ispod svih svojih mogućnosti. Osim Tene Petike koja je s tri prekrasna projektila opravdala svoju skromnu minutažu, ostale tri vanjske nisu odigrale niti približno svojim mogućnostima. Istina, imali smo i maloga peha, Papac je dobila prstom u oko, pa je jedno vrijeme morala na klupu, ali to nije opravdanje za našu nervoznu igru u napadu bez ideje i s nepotrebnim soliranjem, brzopletim pucanjem, uz mnogo tehničkih grešaka, kao i promašenih zicera. Istakle su se, uz već spomenutu Petiku, Horvat s osam postignutih pogodaka i Mikulčić s dva postignuta gola.

Snježana Petika