Hrvatska ženska kadetska reprezentacija je porazom od Dankinja otvorila Svjetsko prvenstvo u poljskom Kielceu. Ovaj susret prvog kola išao je na ruku Dankinjama koje su Hrvatsku savladale 28:21(18:13). U Poljskoj su i naše igračice prve ekipe Tena Petika i Elena Popović koje prenose svoje dojmove. 

– Utakmicu smo otvorile dobro, a onda smo stale. Zaredalo nam se nekoliko promašenih zicera i pogođenih vratnica, a da smo iz tih pogrešaka postigle golove utakmica bi otišla u drugom pravcu. Drugo poluvrijeme smo otvorile dosta loše, ali smo zadnjih 15 minuta proigrale i pokazale da i mi znamo igrati – zaključile su Tena i Elena.

Komentirale su i koliko je prema njihovoj procjeni jaka danska ekipa.

– Što se tiče Dankinja trenutno su od nas fizički nadmoćnije,ali nije to takva velika razlika. Mogle smo se s njima nosit, ali utakmica nije završila kako smo priželjkivale. Dat ćemo sve od sebe da protiv Egipta bude bolje – kazale su za kraj.

Danas će u 20 sati hrvatska reprezentacija odmjeriti snage s Egiptom, a u nastavku prvenstva ih očekuje borba u skupini s Mađarskom, Švedskom i Čileom.

TENA U AKCIJI

 

Foto: Norbert Barczyk / PressFocus