Veselje prvakinja // Foto RK PodravkaTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Nakon povrtaka iz Crne Gore s turnira u Nikšiću i osvojenog prvog mjesta ob javljujemo osvrt trenerice Snježane Petike. Kao što je poznato u organizaciji rukometnog kluba Levalea 2010 u Nikšiću je od 31.travnja do 2. svibnja održan 1. međunarodni rukometni turnir za igračice rođene 1998. i mlađe. Uz nastup dviju crnogorskih ekipa Levalea 2010 i Budućnosti, na turniru su još bile ponajbolje ekipa iz regije, i to iz Hrvatske (Podravka, Lokomotiva, Sesvete), Makedonije (Vardar), Bosne i Hercegovine (Zrinski Mostar, Pionirska reprezentacija regije Banja Luka-Prijedor), Slovenije (Krim) i Srbije (Loznica .

Sedmerci // Foto RK PodravkaU prvoj fazi klubovi su svrstani u dvije grupe po pet ekipa. Mi smo se tako našli u grupi A, zajedno sa Sesvetama, Krimom, Budućnosti i Pionirskom reprezentacijom regije Banja Luka – Prijedor.

Nakon izuzetno zanimljivih i kvalitetnih utakmica po skupini u kojoj smo u prvom danu remizirali s ekipom Krima nakon ne baš kvalitetne igre, svladane su redom ekipe Pionirske reprezentacije Banja Luke – Prijedora i Budućnosti, uz puno bolji i kvalitetniji rukomet s naše strane.

Gotov je gotovo // Foto RK PodravkaZbog kiksa u prvoj utakmici s Krimom, kako bi bili prvi u grupi morali smo drugoga dana odigravanja po grupama u zadnjoj utakmici sa Sesvetama pobijediti s devet razlike. Nakon početnog grča i borbe u prvom poluvremenu u kojem smo puno griješili pritisnuti psihozom da moramo, stvari u drugom poluvremenu sjedaju na svoje mjesto. Rezultat 11:28 dovoljno govori o našoj igri, letjeli smo ”sto na sat” i doletjeli do finala u kojem nas je čekala ekipa Lokomotive.

Ivona Mrđen proglašena najboljom // Foto RK PodravkaU neizvjesnoj utakmici u kojoj se rezultata često mijenjao, u odlučujućim minutama utakmice u kojima smo imali priliku riješiti pitanje pobjednika promašili smo, nažalost, četiri stopostotne šanse, i to za redom. Međutim, odličnom obranom i na vratima fenomenalnom Šafar uspjeli smo doći do izvođenja sedmeraca koji su odlučili pobjednika turnira. Pogodile su Petika i Mrđen, Šafar je obranila tri sedmerca i pobjeda je bila naša.

Na turniru su nastupale i golove postigle:

Kosnica, Šafar, Borac; Ljubić 12, Karlovčan 11, Treščec, Benotić 3, L. Šenvald 3, Hmelina 2, Horvat 5, T. Petika 5(5), Alvir 8, Papac 26, Pavlović 14, Mikulić 1, Mrđen 19. TRENERICA: Snježana Petika; SLUŽBENI PREDSTAVNIK: Marin Zečević.

IVONA MRĐEN NAJBOLJA IGRAČICA TURNIRA

Pehar u Ivoninim rukama // Foto RK PodravkaZa najbolju igračicu turnira proglašena je Ivona Mrđen, a definitivno pohvale za cjelokupni nastup na turniru zaslužuje Iva Šafar, koja je iz utakmice u utakmicu potvrđivala svoju odličnu formu i više nego dobar povratak na parket nakon dvije godine pauze.

Na turniru su sudile naše mlade sutkinje Ivana Koren i Vedrana Stančir i to s uspjehom prema riječima nadzornika koji su imali samo pohvale na njihovo suđenje.

DOJMOVI

S turnira se vračamo s još jednom potvrdom naše kvalitete,vraćamo se sa pregršt lijepih uspomena na dva uistinu naporna dana u kojem smo odigrali pet teških utakmica. Igrao se odličan rukomet, stjecalo neprocjenjivo iskustvo igranja s različitim školama rukometa, neprocjenjivo iskustvo za budućnost i daljnji rukometni razvoj. Na najbolji način smo prezentirali dobar i kontinuirani rad Podravkine rukometne škole, dobivši za to mnogo pohvala, kako organizatora tako i mnogih drugih rukometnih djelatnika. Trudili smo se da budemo odlični promotori grada Koprivnice, rukometnog kluba Podravke, kao i našeg sponzora, tvrtke Podravke, koja na tržištu Crne Gore uspješno djeluje dugi niz godina.

Proslava // Foto RK PodravkaPut u Crnu Goru i nazad bio je dug i naporan. Za vrijeme vožnje pri povratku bilo je dovoljno vremena za sređivanje dojmova. Toplina i veliko srce domaćina, odlična organizacija po visoko postavljenim, ali i ispunjenim kriterijima. Organizacija turnira, usuđujem se reći bez lažnog pretjerivanja, bila je na razini svjetskih i europskih prvenstava, smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice. Glavni sponzor kluba, ujedno i vlasnik mesne industrije g. Goranović, osobno nam je poželio dobrodošlicu, direktor kluba g. Aleksandar Vulanović bio nam je danonoćno na usluzi unatoč ogromnom poslu koji je obavljao.

Proslava // Foto RK PodravkaOvaj turnir će biti upamćen po izuzetnom prijemu naših domaćina koji su se u svakom momentu trudili da naš boravak učine ugodnijim i ljepšim, pokazavši nam tako želju i nastojanje kluba da se pridoda posebna pažnja i mladim rukometašicama, da su i one bitne i da zaslužuju ovako odlično organizirane turnire. Ono što posebno veseli jest činjenica da smo dobili dva jaka međunarodna turnira u regiji za rukometnu mladost i to ovaj u Nikšiću i Ježev kup u Kozaračkoj Dubici, a nadam se da će se taj trend nastaviti.

I na kraju, organizacija po vrhunskim standardima i odlični dojmovi najbolja su preporuka organizatoru da se vidimo i iduće godine, naravno ako budemo pozvani.

TEHNIČKI PODACI

Proslava // Foto RK PodravkaPodravkini rezultati u B grupi prednatjecanja

Krim Mercator – Podravka 15:15 (12:7)

Pionirska reprezentacija regije Banja Luka – Prijedor – Podravka 15:28 (7:14)

Budućnost – Podravka 14:20 (8:8)

Sesvete – Podravka 11:28 (8:11)

B grupa ostali rezultati: Budućnost PRR Banja Luka – Prijedor 16:17, Budućnost – Sesvete 16:16, Krim Mercator – Budućnost 23:15, Krim Mercator – Sesvete 24:17, Krim Mercator – PRR Banja Luka – Prijedor 30:18, Sesvete – PRR Banja Luka – Pijedor ?.

Rezultati A grupe: Lavalea 2010 – Katarina 19:9, Loznica – Lokomotiva 19:21, Lavalea 2010 – Vardar 16:10, Katarina – Loznica 18:26, Katarina – Vardar 9:20, Loznica – Lavalea 2010 19:13, Vardar – Lokomotiva 12:16, Vardar – Loznica 12:25, Lokomotiva – Katarina 22:13, Lokomotiva – Lavalea 2010 21:18.

Rezultati za plasman

Za 1. mjesto Lokomotiva – Podravka 16:17 (9:6), na sedmerce

Za 3. mjesto Loznica – Krim Mercator 20:25 (8:15)

Za 5. mjesto Lavalea 2010 – Sesvete 8:16 (4:7)

Za 7. mjesto Vardar – Pionirke regije Banja Luka – Prijedor 20:19 (9:6)

Za 9. mjesto Katarina – Budućnost 8:19 (4:10)

KONAČNI POREDAK 1. INTERNACIONALNOG TURNIRA

1. Podravka (Koprivnica, Hrvatska)

2. Lokomotiva (Zagreb, Hrvatska)

3. Krim Mercator (Ljubljana, Slovenija)

4. Loznica (Srbija)

5. Sesvete (Hrvatska)

6. Lavalea 2010 (Nikšić, Crna Gora)

7. Vardar (Skoplje, Makedonija)

8. PRR Banja Luka – Prijedor (BiH)

9. Budućnost (Podgorica, Crna Gora)

10. Katarina (Mostar, BiH)