Pobjeda i ulazak u finale // Foto Ivo Čičin-MašanskerPobjedom u današnjem (srijeda, 13. svibnja) polufinalu nad Zametom od 21:19 (11:9) Podravkine mlađe kadetkinje ušle su u finale završnice Prvenstva Hrvatske za rukometašice rođene 2000. godine i kasnije što se održava od ponedjeljka do četvrtka u Umagu. U finalu u četvrtak u 14 sati igrat će s ekipom djevojaka iz Ivanića, koje su golom u zadnjoj sekundi utakmice eliminirali TVIN Viroviticu s rezultatom 18:17.

Lucija Jandrašić u efektnom prodoru // Foto Ivo Čičin-MašanskerUtakmica Podravka – Zamet bila je izjednačena do 30 minute, tj. do sredine 2. poluvremena (igra se 2×20 minuta). Onda su Koprivničanke napravile razliku od dva-tri gola i Zamećanke to više nisu mogle sustići, jer je utakmica obilovala s mnogo grešaka i brzopletosti doduše s obje strane, ali Zamet je griješio u odlučujućim trenucima.

Tena Petika u solo prodoru // Foto Ivo Čičin-MašanskerTo je jasno, jer je želja bila velika i nije su puno razmišljalo o taktici. No, Podravkine djevojke znale su u zadnjim minutama sačuvati razliku i ove sezone dovesti još jednu Podravkinu ekipu u državno finale. Naime, ne zaboravimo da su kadetkinje prvakinje Hrvatske, da su rukometašice Podravke Vegete seniorske prvakinje države, a nastupaju i u završnici Kupa kao favoritkinje.

Rukometašice Podravke Vegete bodrile su svoje nasljednice // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon pet i pol sati puta od Koprivnice do Umaga rukometašice Podravke Veget s vodstvom stigle su točno na utakmicu polufinala i bodrile su svoje nasljednice i odgledale cijelu utakmicu.

Lucija Jandrašić istaknula se brojnim prolazima na crtu i golovima, a Tena Petika realizacijom iz sedmeraca i iz igre. No, o svemu će nakon povratka u Koprivnicu više napisati trenerica Đurđica Zečević.

Snježana Petika na tribini pratila je utakmicu vrlo emotivno // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Raspored finalnih utakmica u četvrtak 14. svibnja

15/16. mjesto 9,00 RUDAR – MAKARSKA

13/14. mjesto 9,00 DUGO SELO 55 – SESVETE

11/12. mjesto 10,00 KAŠTELA – MOSLAVAC

9/10. mjesto 10,00 TROGIRKA – SPLIT 2010

7/8. mjesto 11,00 OSIJEK – ĐAKOVO

5/6. mjesto 12,00 LOKOMOTIVA – KOKA

3/4. mjesto 13,00 ZAMET – TVIN

FINALE 14,00 PODRAVKA – IVANIĆ

14,45 PODIJELA NAGRADA NA ZAVRŠNICI