S. Šenvald, Čović i Mrđen na utakmici s Metalurgom u Ljubljani // Foto Ivo Čičin-MašanskerHrvatska ženska kadetska reprezentacije okupit će se u Zagrebu 16. ožujka i potom doći u Koprivnicu gdje će do 22. ožujka biti završne pripreme pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo i kvalifikacijski turnir .

Na 12. Kongresu EHF-a u Dublinu u rujnu 2014. održan je ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo za rukometašice do 17 godina, a kuglice na ždrijebu Hrvatsku su smjestile u grupu 8 zajedno s Bjelorusijom i Latvijom s kojima će igrati u Koprivnici. Na EP ide samo prvoplasirana ekipa iz grupe.

Kvalifikacijske utakmice na rasporedu su od 20. do 22. ožujka u gimnazijskoj sportskoj dvorani. Hrvatska prvu utakmicu igra 20. ožujka u 18 sati s Latvijom, a s Bjelorusijom 22. ožujka u 11 sati. Bejlorusija – Latvija igraju 21.ožujka s početkom u 18 sati.

Više vidi na: http://www.eurohandball.com/ech/17/women/2015/round/2/Qualification

Izbornik Ivan Jerković pozvao je 18 igračica, a na popisu su Lucija Bešen i Dora Lukić iz Sesveta Agroproteinke, Magdalena Ećimović, Gabrijela Jurlin i Nikolina Buljan iz Splita 2010, Iva Šafar, Korina Karlovčan, Ivona Mrđen i Iva Papac iz Podravke, Ana Dobrić i Antonela Kalčić iz Zameta, Katja Mikolić iz Arene, Matea Radonja, Manuela Runje i Matea Pletikosić iz Sinja, Tena Japundža iz Rovinja, Leonarda Kapetanović iz Lokomotive te Lea Franušić iz Dalmatinke.

TRAJKOVSKI I SAVIĆ U STOŽERU HORVAT I L. ŠENVALD U PRIČUVI

Na popisu pričuvnih igračica, koje će se priključiti u slučaju naknadnog poziva, nalaze se Ivana Stevanović iz Osijeka, Marta Jurčić, Ivana Dundović i Marta Orešković iz Zameta, Magdalena Horvat i Leonarda Šenvald iz Podravke, Ena Martinović iz Sesveta i Rea Rakošević iz Lokomotive

Stručni stožer, uz izbornika Jerkovića, čine trener Ante Burger, trener vratarki Goran Trajkovski, kondicijski trener Valter Vuleta te fizioterapeut Bojan Savić. Uz ranije angažiranog Tarjkovskog, sada je i Podravkin fizioterapeut Bojan Savić priključen jednoj od reprezentativnih grupa.