Kadetkinje, ilustracijaTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Proteklog vikenda u Čakovcu je odigrano 3. kolo 1. HKRL sjever. Kolo u kojem su nas očekivale ekipe Zrinskog i Koke, koje su glavni favoriti u ovom godištu, s obzirom na to da u svojim redovima imaju veliki broj reprezentativki i igračica koje igraju 1. ligu.

Prvu utakmicu sa Zrinskim opet otvaramo u nepotrebnom grču i dozvoljavamo suparnicama da na početku utakmice naprave veliku rezultatsku prednost (6:1), koju je teško nadoknaditi u nastavku utakmice. U drugom poluvremenu zaustavljena je dominacija domaćih igračica. Igrali smo brže, koncentriranije, čvršće u obrani s više kontakta i pravovremenih izlazaka na vanjske igračice, a u napadu s više kombinatorike i preciznijim pucanjem na gol. Međutim, teško je bilo nadoknaditi osam golova, koliko je iznosila razlika na poluvremenu.

Zaslužena pobjeda rukometno zrelije ujedno i starije ekipe Čakovca, koja u svojim redovima ima igračicu koja svojom lucidnošću i visokom rukometnom inteligencijom zabija, ali i razigrava svoje suigračice i tako donosi prevagu nad suparnicama. Također imaju dva odlična krila koja znaju iskoristiti. Njihovo najjače oružje potencijalno je i mogući problem ove ekipe. Tko nađe načina da zaustavi Stelu Posavec, zaustaviti će i dominaciju Zrinskog. Mrđen, Pavlović i Papac našle su načina kako se nadigravati s obranom Zrinskog i bile su glavne realizatorice u našoj ekipi. Kod domaćina Stela i Paula Posavec uz Zadravec zabile su 26 od ukupno 29 golova svoje ekipe.

3. KOLO 1. HKRL SJEVER

PODRAVKA – ŽRK ZRINSKI 23:29 (8:16)

ČAKOVEC – SD Graditeljska škola. Gledatelja 100. Suci: Filip Munđar i Marko Zeko (oba Čakovec). Nadzornik: Tihomir Novak (Čakovec).

PODRAVKA: Markanović, Krmpotić; Ljubić, Karlovčan, Pejak, Franjkić 1, Benotić, Šenvald, Zagorščak 2, Hmelina, Horvat 1, Alvir, Papac 4, Pavlović 5, A. Oremović 3(2), Mrđen 7. TRENERICA: Snježana Petika.

ŽRK ZRINSKI: Dominić, Ivačić; P. Posavec 10(6), Šarić, Makar 1, Kovač, Glad, S. Posavec 7, Zadravec 9, Resman 1, Androić, Car, Ladić, Balić, Benčik, Laptoš 1. TRENER: Željko Golik.

SEDMERCI: Podravka 2(2), Zrinski 11(9).

ISKLJUČENJA: Podravka 0 minuta, Zrinski 2 minute (Makar).

Zbog nedolaska ekipe Zeline bili smo prisiljeni drugu utakmicu s Kokom odigrati nakon samo 20-tak minuta odmora, što je vjerojatno utjecalo na svježinu i koncentraciju mojih igračica, s obzirom na to da je i druga utakmica bila teška i s jakim suparnicama. Međutim, moram naglasiti da smo unatoč činjenici da smo igrali dvije jake utakmice zaredom, unatoč tome što nam okosnicu ekipe čine dvije godine mlađe igračice, bez obzira što u ekipi Koke igraju čak četiri igračice koje igraju 1. ligu, nisu nas nadigrali i pobijedili svojom zaslugom, već smo izgubili što svojom krivnjom, što zbog jedne pogrešne odluke (želim vjerovati da nije bilo namjere), u odlučujućem trenutku.

Bez obzira na česte pregrube nasrtaje na moje igračice (posebno na Mrđen i Papac), Oremović, Papac, Pavlović i Mrđen svojim prodorima i asistencijama držale su rezultatsku prednost u našu korist u velikoj većini utakmice. Istina, ima i naše krivice u porazu. U finišu utakmice promašili smo dvije stopostotne šanse i tako dozvolile Koki da se približi na samo gol zaostatka, koji je nadoknadila nakon dosuđenog sedmerca, za koji je i sudac nakon utakmice priznao da je pogriješio. Zbog neiskustva, revoltiranosti i šoka zadnji napad smo brzopleto završili, a pobjedonosni gol smo nespretno primili iz deveterca koji se izveo nakon završetka utakmice. Ljudski je griješiti, ali nas je to koštalo pobjede za koju smo se grčevito borili, koju smo više nego zaslužili, a koja nam je donosila sigurnost da ćemo se kvalificirati na završnicu državnog prvenstva. Sada nam ostaje da se ”vadimo” na teškom gostovanju u Osijeku.

Na kraju naprosto ne mogu, a da ne prokomentiram s velikom dozom gorčine, da je bilo ružno vidjeti s kojim trijumfom i veseljem su pobjedu proslavile neke igračice Koke nakon utakmice, a i činjenicu da je Koka drugu utakmicu sa Zrinskim odigrala bez tih igračica, koje su po svemu sudeći na turnir dovedene samo da se pobijedi Podravka, a druga utakmica očito više nije bila bitna.

ŽRK KOKA – PODRAVKA 25:24 (12:13)

ČAKOVEC – SD Graditeljska škola. Gledatelja 100. Suci: Filip Munđar i Marko Zeko ( oba Čakovec ). Nadzornik: Tihomir Novak (Čakovec).

ŽRK KOKA: Brezovec, Antolić; Bednjanić, Babić 2, Bešenić 1, Marenčić, Maljak 2, Dominić, L. Kalaus 9, Kovačić 1, D. Kalaus 4(1), Vrček 6(6),Varšić, Hularna, Buden.TRENER: Siniša Kliček.

PODRAVKA: Markanović, Krmpotić; Ljubić 1, Karlovčan, Šaško, Pejak 1, Benotić, Šenvald, Zagorščak 3, Hmelina, Horvat, Alvir, Papac 5, Pavlović 3, A. Oremović 9(2), Mrđen 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Koka 7(7), Podravka 2(2).

ISKLJUČENJA: Koka 4 minute (Kovačić, D. Kalaus ), Podravka 6 minuta (Mrđen 2×2, Ljubić).