Podravka_3_2013-IlustracijaTRENERI SURADNICI: Snježana Petika

Nakon duže stanke zbog božićnih i novogodišnjih praznika evo nas opet u punom pogonu. Prije nego što izvijestim o natjecanju na kojima smo sudjelovali ovoga vikenda, željela bih se osvrnuti na naš nastup na tradicionalnom Božićnom turniru u Sesvetama.

Iako smo po kvaliteti i renomeu trebali bez puno muke proći skupinu, to se nažalost nije dogodilo. Ekipe Lokomotive i Karlovca održale su nam lekcije o borbenosti i agresivnosti u igri, poglavito u obrani. Turnir je za nas završio vrlo rano, nakon razigravanja po grupama. Naravno da ne možemo uvijek pobjeđivati, ali također si ne smijemo dopuštati da kao doprvakinje Hrvatske na turniru završimo kao zadnje plasirana ekipa u skupini.

Nadam se da smo svi skupa izvukli pouku nakon ovoga turnira i da nam se više neće dogoditi da podcijenimo bilo kojega protivnika, a meni kao trenerici otvorila je oči, tako da nakon turnira pojedine igračice ne gledam više ružičastim naočalama.

Ali, vratimo se na aktivnosti ovoga vikenda. Na redu je bio 5. krug HKRL u kojem smo zabilježili obje pobjede.

KONAČNO ZADOVOLJSTVO I S OBRANOM I NAPADOM

Zelinu smo pobijedili 27:25 (14:10). Tokom cijele utakmice rezultat smo držali pod kontrolom dobrom obranom, a većinu onoga što nam je prošlo u obrani skinula je naša mlada golmanica Borac, na drugoj strani napad nam je bio vrlo raznolik s puno trke, kombinatorike i lijepih asistencija. Realizatorski su se istakle Mrđen, Papac, Ljubić i Horvat, kao i naša pivotmenka Benotić. S njhovom obranom (a i napadom) nakon dužeg razdoblja nezadovoljstva, opet sam zadovoljna. U suparničkoj ekipi se istakla J. Čosić s 8 i M. Žigrović s 5 postignutih golova.

PODRAVKA 2 – ZELINA 27:25 (14:10)

KOPRIVNICA – ŠD Fran Galović. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (oba Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

ZELINA: Škrljak, D. Žigrović; M. Žigrović 5, Crneković, A. Čosić 2, Puhelek 4, Mrazović, Jurić 1, Grošinić, Antolković 4, J. Čosić 8, Horvat 1. TRENER: Nikola Nikolac.

PODRAVKA 2: Kosnica, Vrban, Borac; Ljubić 5, Šaško, Benotić 3, L.  Šenvald, Mrđen 7, Horvat 4, T. Petika, Papac 7, Pavlović 1, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Podravka 2 3(2), Zelina 5(1).

ISKLJUČENJA: Podravka 2 6 minuta (Ljubić 2+2, Papac), Zelina 4 minute (J. Čosić 2+2).

 

ĐURĐEVAC BEZ DOVOLJNO IGRAČICA ZBOG OZLJEDA NA UTAKMICI RANIJE

Druga utakmica je bila borba dvije brojčano neravnopravne ekipe. Naime, Đurđevac je tokom cijele utakmice nastupao s pet igračica u polju, zbog ozljeda igračica u prethodnoj utakmici. Priliku na utakmici opet su dobile sve igračice i uz već standardne Mrđen i Ljubić, U ovoj utakmici su se istakle Pavlović, Šaško i t. Petika. Kod gostujuće ekipe Klasan i Cestar bile su bolje od drugih.

ĐURĐEVAC – PODRAVKA 2 17:34 (8:17)

KOPRIVNICA – ŠD Fran Galović. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek(oba Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec ( Koprivnica ).

ĐURĐEVAC: Čeljaj; Lenardić 1, Balatinec 1, Šehić, Bulin 2, Cestar 6, Klasan 7. TRENERICA: Lidija Martinčić.

PODRAVKA 2: Kosnica, Vrban, Borac; Ljubić 7, Šaško 5, Benotić 1, L. Šenvald 1, Mrđen 5, Horvat 3, T. Petika 5, Papac 1, Pavlović 6, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Đurđevac 1(0), Podravka 2 2(2).

ISKLJUČENJA: Đurđevac 2 minute (Cestar), Podravka 2 6 minuta (Šenvald 2+2, Benotić 2).