Slika kadetkinja s prvanestva RH u Đurđevcu, ilustracija // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše trenerica Snježana Petika

U 2. kolu Hrvatske kadetske rukometne lige za igračice rođene 1996 i mlađe, u međusobno odigranoj utakmici Podravke 1 i Podravke 2, pobijedile su igračice Podravke 1 rezultatom 38:26 (18:12). Utakmicu smo (Podravka 2) odlično otvorili i čak poveli 0:3 i do 20. minute utakmicu držali u egalu, međutim kako nas je sustizao umor tako je padala i koncentracija u igri, a slabe udarce koju su upućeni na protivnički gol, golmanica Krmpotić je lako skidala i pretvarala u kontre.

Uz tri promašena sedmerca imali smo isto tako jako puno bačenih lopti ”u bunar”, kada smo trebali pucati na gol uporno smo gurali loptu na liniju, i u pravilu su takve lopte završile u rukama suparnika koji nas je pretrčao i zabio puno lakih golova.

U nastavku utakmice niti naši golmani nisu nam pružili potrebnu sigurnost. S obzirom na to da nam još uvijek nedostaje dosta igračica, nismo imali zamjena kojima bi odmorili igračice, tako da nam je čak i lijevo krilo Ljubić morala igrati na vanjskom, moram naglasiti i to dosta uspješno. Unatoč rezultatskoj razlici od 12 golova, nisam nezadovoljna pruženom igrom, bilo je jako puno lijepih akcija, golova i poteza, i dok se igrački kompletiramo biti će to još i bolje. Najbitnije je da smo natjerali suparnika da mora igrati punom snagom kako bi nas dobio. Ovaj puta nikoga ne bih htjela izdvajati, tako da čestitam svim curama na prikazanoj igri, kako mojoj ekipi tako i curama iz Podravke 1, jer ipak sve je to naše. Sutkinjama Jurenec i Vajdić također čestitam na odlično odsuđenoj utakmici i želim naglasiti da već dugo nismo odigrali utakmicu u kojoj nisam niti primijetila suce, kao u ovoj jučerašnjoj, što je samo dokaz da cure napreduju i ja im želim puno uspjeha u daljnjoj karijeri, jer su pokazale da imaju velikog potencijala.

Snježana Petika

UTAKMICA 2. KRUGA 1. HKRL

PODRAVKA 1 – PODRAVKA 2 38:26 (18:12)

KOPRIVNICA – SD Fran Galović. Sutkinje: Lorena Jurenec i Maja Vajdić (obje Koprivnica): Nadzornik: Vladimir Jurenec ( Koprivnica ).

PODRAVKA 1: Tvorić, Krmpotić; Karlovčan 3, Pejak 1, Franjkić 1, Polančec 1, Zagorščak 7, Hmelina 4, L. Kalaus 7, D. Kalaus 6, Oremović 7, Široki 1. TRENER: Branko Krajačić

PODRAVKA 2: Kosnica, Vrban, Borac; Ljubić 4, Šaško 2, Benotić , L. Šenvald, Mikulčić, Mrđen 5, Horvat 3, Petika 4, Papac 3, Pavlović 5, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Podravka 1 – 2(1), Podravka 2 – 8(5).

ISKLJUČENJA: Podravka 1- 4 minute ( Karlovčan, Franjkić), Podravka 2 – 4 minute ( Papac, Pavlović ).