Ilustracija, kadetkinjeTERENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika, trenerica starijih kadetkinja
Nedjelja je bila rezervirana za odigravanje 2. kruga 1. HRKL u kojem smo igrale s Đakovom i Osijekom. U prvoj utakmici sa Đakovom, još slomljene od utakmice večer prije sa Đurđevcom, ipak smo uspjele u početnim minutama utakmice napraviti razliku 6:1, nakon čega ”prestajemo igrati” i mislimo da je sve riješeno.

Uspijevamo dozvoliti protivnicama da nas uspavaju i rezultatski stignu, nakon čega se ne uspijevamo vratiti u utakmicu i grčevito se borimo do kraja utakmice kako ne bi dozvolili iznenađenje.

Utakmicu je obilježilo bezbroj bačenih lopti u aut, pogođenih vratnica i gađanja golmanice. Ukratko, utakmicu koju je bilo mučno gledati. Ovu utakmicu su trebale potegnuti igračice koje su imale manju minutažu u Đurđevcu, ali, naprotiv, one su te koje su izgledale najumornije na terenu i potpuno nespremne za utakmicu.

Nakon utakmice u svlačionici smo imali mali razgovor s tim igračicama o njihovom cjelokupnom poimanju rukometa, i kao ekipnog sporta u kojem svi moraju dati svoj doprinos, i kao sporta u kojem prevladava kontaktna igra u kojoj moraš biti spreman da dobiješ ”batine”. Tko se nije spreman žrtvovati, bori sa cijelom ekipom i za cijelu ekipu u svakoj utakmici, i tko nema hrabrosti podnijeti ”batine”, za njega nema mjesta u rukometu.

RK PODRAVKA 1 – ĐAKOVO 19:18 (14:12)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 20. Sutkinje: Ivana Koren i Vedrana Stančir (obje Koprivnica). Nadzornik:Vladimir Jurenec (Koprivnica ).

RK PODRAVKA: Kosnica, Šafar; Ljubić, Karlovčan 1, Šaško 1, Franjkić, L. Šenvald 4, Hmelina 3, Horvat, Alvir 2, Mikulčić, Mrđen 7(6). TRENERICA: Snježana Petika.

ĐAKOVO: Živković; Orgulan, Josipović 2, Jaman 2, Ćurić 2, Bogner, Goluža 1, Beljan 4, Lozić, Matasović 1(1), Mihalina 6(1), Česnik, Mandarić. TRENER: Đino Grgić.

SEDMERCI: Podravka 7(6), Đakovo 2(2).

ISKLJUČENJA: Podravka 2 minute (Mikulčić), Đakovo 8 minuta (Goluža 2×2, Ćurić, Česnik po 2).

S OSIJEKOM PUNO BOLJE

Druga utakmica druga slika, drugi pristup utakmici i na kraju i drugi rezultat. Protivnice su, istina, bile dvije godine mlađe igračice Osijeka, koje su jako dobra ekipa i pokazuju veliki potencijal, ali rezultat bi bio isti da su bile i dvije godine starije. Već i sam rezultat i razlika dovoljno govore o angažmanu i pristupu svih igračica.

OSIJEK – RK PODRAVKA 1 23:41 (10:22)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Sutkienje: Ivana Koren i Vedrana Stančir (obje Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica ).

OSIJEK: Stevanović, Nako; Šenk, Hren 3, Ljubas 2, Guskić 7(1), Dupljak 3, Akmadžić, Batrnek 2, Kurbalić, Jeršek 3, Toth 3. TRENER: Branko Ivanuš.

RK PODRAVKA: Kosnica, Šafar; Ljubić 3, Karlovčan 7, Šaško 1, Franjkić, L. Šenvald 4, Hmelina 8, Horvat 7, Alvir 1, Mikulčić 2, Mrđen 8. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Osijek 2(1), Podravka 0.

ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute (Ljubas), Podravka 2 minute ( Hmelina ).