Kup-je-naš-// Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta 21. puta pobjednik je Hrvatskoga kupa. u finalnoj utakmici u Umagu svladala je ekipu Zameta iz Rijeke s 24:16 (13:9). Sve čestitke na požrtvovnosti, pojedinačnim odličnim idzanjima i veličanstvenim obranama Ivane Kapitanović.

Potporu je s VIP mjesta pružila i predstavnica vlasnika kluba koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, zajedno s direktoricom RK Podravke s.d.d ujedno i članicom Upravnog odbora HRS-a Božicom Palčić. Zamet je je imao vidljivo puno više navijača. Atmosfera u dvorani vrlo dobra. Na terenu nervoza, borba, ali i igra se nekoliko dobrih poteza.

Podravka Vegeta bila je u vodstvu od početka. Kod 8:5 u 19. minuti veliki hendikep za Koprivničanke, Dora Krsnik, izgeda, teže je ozlijeđena (Koljeno), i u poluvremenu je iznesena s terena. Podravka Vegeta imala je raznolikost. Opasna Vidak, opasna i snalažljiva Nemaškalo, goropadna Franković i borbene Džono, Nikšić i Dežić. Na golu Kapitanović dobra: obrana sedmerca i zicera, što ćeš više!

Opasna je kod Zameta Ćamila Mičijević, snalažljiva Plahinek na krilu, ostale su popunjavale prazninu u rezultatu koliko sum mogle. Prvo poluvrijeme 13:9 za Koprivničanke. Obavljeno je tek pola posla.

Odmah u početku Gugić je opalila Džonoi po zubima. Suci ponekiput ne sude što bi trebali. Podravka pokušava udarcima iz vana, ali završavaju u bloku Ćamile Mičijević. Zato Dežić probija obranu za 14:10.

No, nastala je stvaralačka pauza kod Podravke i navlačenje rezultata. Zamet je smanjio na 15:13, lopt se gube u napadu. U 43, minuti ozlijeđena je i Dežić i izvedena je s terena. Ne igra Milošević, Krsnik izvan stroja, sada Dežić… Zamet smanjuje na 15:14 u 44. minuti. Samo dva gola Podravke u 14 minuta, pet Zametovih. Na desnom krilu mora igrati Dragišić, a Nikšić zamjenjuje Krsnik na vanjskom. Greška za greškom. Na obje strane. Zamet nadomak izjednačenja, ali ne ide. Podravka Vegeta nikako da zabije taj treći gol u 2. poluvremenu, a već je 48. minuta. Nije ugodno za Koprivničanke. Sva sreća da Kapitanović dobro brani.

I onda je Dragišić postigla gol u 49. minuti za 16:14, obrana Kapitanović i gol Sare Šenvald, 17:14 i isključenje Toto, kontra Nemaškalo i 10 minuta prije kraja je 18:14. A Kapitanović brani sve!19:14.

Kup-je-naš // Foto Ivo Čičin-MašanskerPolako je sve išlo svome kraju, uspješnom za Podravku Vegetu. Na kraju 24:16 i beskrajno veselje. Ovaj Kup je osvojen teško, ali zasluženo. Pehare i medalje predao je predsjednikk HRS-a Tomislav Grahovac i član Upravnog odbora Ozren Matijašević te gradonačenik Umaga Vili Bassanese.

FINALNA UTAKMICA HRVATSKOGA KUPA 2016.

PODRAVKA VEGETA – ZAMET 24:16(13:9)

UMAG – Sportska dvorana OŠ Marije i Line. Gledatelja:1000. Suci Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (obojica iz Osijeka). Nadzornik HRS-a Dragutin Modesto (Kanfanar).

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (14+1), Milenković; Nikšić 2, Dežić 3, Karlovčan, S. Šenvald 2, Krsnik, Milošević, Džono 3, Nemaškalo 6(1), I. Mrđen, Papac, Dragišić 1, Vidak 5, Franković 2. TRENER: Goran Mrđen.

ZAMET: Strukar (1+-), Šegota (4+-), Toskić (-); Paurević, Plahinek 3, Karlić 5, Židek, Miočinović 1, Tabar 1, Milosavljević, Toto 1, Bunić 2, Jelenović, Bukvić 2(1), Mičijević 4, Gugić 1. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(1), Zamet 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta (Krsnik, Nikšić), Zamet (Gugić, Toto, Bunić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović