Nakon Kupa: neka lica sa slike odlaze, neka ostaju // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta, europski rekorder sudjelovanja u Ligi prvakinja, u idućoj sezoni nastupa u njoj (izravno) 20. puta!

EHF je odaslao rukometnim savezima država čije će ekipe u raznim varijantama nastupiti u Ligi prvakinja 2013/2014. bilo putem kvalifikacija, bilo izravno. Hrvatske prvakinje smještene su na 12. mjesto EHF-ove rejting liste, što znači da će Podravka Vegeta u Ligi prvakinja sudjelovati izravno u natjecanju u grupi. Iza ovih 12 ostale su 24 ekipe koje će se kroz prednatjecanja boriti za preostala četiri mjesta u četvrtoj jakosnoj skupini.

Podravka Vegeta je, u izvlačenju koje će biti 28. lipnja u Beču, u trećoj jakosnoj skupini zajedno s prvakinjama Njemačke, Francuske i Austrije (Hypo). U drugoj jakosnoj skupini prvakinje su Slovenije (Krim), Španjolske, Rusije i Danske, a najjaču, prvu skupinu čine mađarski prvak i prvak Europe Györ te prvakinje Norveške (Larvik), Crne Gore (Budućnost) i Rumunjske (Oltchim). Za prvakinje država očekuje se službeni spisak od EHF-a.

Ovih dana bit će poznat i novi sastav Podravke Vegete, bit će odlazaka, ali i dolazaka i povratka nekih igračica.