Operirana je Larissa Kalaus, kapetanica RK Podravka Vegete te reprezentativka i vlasnica europske bronce. Nakon što je jesenski dio sezone u klubu odigrala na visokoj razini, uslijedio je poziv na Svjetsko prvenstvo na koje je i otišla. Bila je itekako važan kotačić u igri ženske seniorske reprezentacije. Za vrijeme Svjetskog prvenstva ozlijedila je rame za koje je nakon obavljenih pretraga preporučen operativni zahvat. Operirana je prije nekoliko dana tako da je propustila i europski ogled svojih cura protiv Bresta, ali pratila ih je putem televizijskog prijenosa. Rađena je stražnja artroskopska stabilizacija desnog ramena, u Larissinom slučaju, šuterskog. Larissa neko vrijeme mora mirovati, a sukladno uputama liječnika i pretragama koje slijede u narednim fazama oporavka Larissa će čekati zeleno svjetlo za povratak treninzima. Koliko će točno trajati oporavak od ove ozljede još nije poznato s obzirom da je to kod igračica individualan proces, ali s obzirom da je Larissa iznimno predana, hrabra i uporna u svemu što radi, vjerujemo kako će sve ići onako kako ona zacrta. Pitali smo je osjeća li kakvu bol i kako krati vrijeme.

Oporavak napreduje dobro, rame boli, ali to je normalno za ovo razdoblje nakon operacije. U vrijeme kad ne odmaram, pratim utakmice Europskog prvenstva, uživam u kavi i laganim šetnjama s dečkom, a jako dobar prijatelj i saveznik u oporavku su mi u ovom trenutku i knjige te serije – rekla nam je Larissa koja je trenutno u Križevcima kako bi bila bliže obitelji i dobila svu potrebnu njegu.

Larissi želimo što brži oporavak i neka bude jaka i hrabra kao što to uvijek jest te da se što prije vrati treninzima i utakmicama. Lari čekamo te!

Foto: Ivan Brkić i Romana Mihalec//RK Podravka