Tatari na OI u Londonu // foto arhivaDugogodišnja kapetanica Podravke i reprezentacije Miranda Tatari najavila je odlazak, a sada je i konkretizirala kamo odlazi. Prema Sportskim novostima riječ je o ruskoj ekipi Astrahanočki iz Astrahana, glavnog središta južnog europskog dijela Rusije, grada od pola milijuna stanovnika koji se nalazi na rijeci Volgi, blizu ušća u Kaspijsko jezero.

– Klub ima visoke ambicije u sljedećoj sezoni, prije svega u ruskom prvenstvu. Gradonačelnik, guverner i ostali čelnici žive za rukomet i sljedeće godine žele osvojiti naslov prvaka Rusije, a želja je i europski trofej. U ruskom prvenstvu ove sezone bile su pete, a u četvrtfinalu Kupa EHF-a izbacio ih je Metz – rekla je Miranda Tatari

U Astrahanočki su bivša vratarka Podravke i hrvatske reprezentacije Sanela Knezović, srpska internacionalka Jelena Erić, ruske reprezentativne kružne napadačice Kurbanova i Vetkova te poznato lijevo krilo Emilia Turey, kao i nekoliko juniorki koje su osvajale svjetske medalje s ruskom reprezentacijom. Uz Mirandu na ljeto dolazi i crnogorska vanjska igračica Marija Jovanović koja trenutno nastupa za rumunjski Oltchim.

– Zadovoljna sam svojim izborom i vjerujem da neću požaliti. Na moje inzistiranje ugovor sam potpisala na godinu dana, pa ćemo vidjeti kakva će biti situacija sljedećeg ljeta.

Tražili su je Krim, Budućnost, Thüringer i ostali renomirani klubovi, što je presudilo?

– Sviđa mi se izgled ekipe i klupski projekt, vidim se tamo.

Pitanje je hoće li još zaigrati za Podravku ove sezone.

– Sredinom svibnja bit će šest mjeseci od operacije, tako da ne mogu biti sigurna, iako bih se željela od koprivničke publike oprostiti u Podravkinom dresu. Zahvaljujem klupskim čelnicima što su bili korektni, nitko mi nije zamjerio odlazak, a rastat ćemo se na korektan način. Tko zna, možda se jednog dana i vratim – zaključila je Miranda.

Izvor: Sportske novosti