Ivana Kapitanović // foto arhivaHrvatska juniorska ženska rukometna reprezentacija u prijateljskom ogledu u Vrbovcu svladala je reprezentaciju Srbije rezultatom 28:23. Utakmicu je obilježila mlada golmanica Podravke Ivana Kapitanović, koja je imala čak 20 obrana. Igračice izbornika Gorana Mrđena tako su uspješno apsolvirale prvi dio priprema, nastavak slijedi već u srijedu kada će ove dvije reprezentacije odigrati još jedan prijateljski susret.

Hrvatskoj će to biti prilika da potvrdi kvalitetu dok će Srbija tražiti revanš za uvjerljivi poraz.

– U odnosu na proteklu akciju u Ivaniću mogu reći da je pristup ne samo utakmici već i treninzima bio puno bolji – rekao je izbornik najboljih hrvatskih juniorki Goran Mrđen.

Dodao je:

– Osobno smatram da je to najbolji put i način da napravimo određene pomake i ispunimo zacrtane ciljeve. Utakmicom, ali i četiri treninga razgovorom smo polako došli na istu valnu dužinu, igračice shvaćaju zašto smo svi tu i što nam je činiti. Moramo pružiti sto posto svojih mogućnosti u onim dijelovima igre na koje protivnik ne može utjecati kao što je, primjerice, povratak u obranu. Protivnik ne može utjecati na to da se u što je moguće kraćem vremenu vraćamo u obranu te zaustavljamo polukontre i kontre. Uvijek će biti grešaka, neće utakmica završiti 0:0, ali bitno je da u svakoj utakmici pristup bude na najvišoj razini.

HRVATSKA – SRBIJA 28:23

HRVATSKA: Kapitanović (20 obrana), Gavrić 1, Milosavljević 1, Dežić 1, Smiljčić 2, Blažević 3, Konta 4, Mičijević 6, Masnić 3, Domjan 3, Dragišić 4, Tvorić, Debelić, Strukar, Mioinović, Bezjak. IZBORNIK: Goran Mrđen.

Izvor: www.rukomet.hr, Milan Kosanović.. Kraćenje i prilagođavanje www.rk-podravka-hr