Najbolje lijevo krilo Europskog kadetskog prvenstva, Katja Vuković, s klubom je potpisala na 5 godina

U novoj sezoni 2022./2023. redovima Podravka Vegete priključit će se još jedna mlada i talentirana igračica, Katja Vuković. Kadetska reprezentativka, koja je prošlo ljeto osvojila peto mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu u Crnoj Gori, proglašena je najboljim lijevim krilom prvenstva te tako zasluženo ušla u najbolju sedmorku prvenstva. S Rukometnim klubom Podravka je potpisala ugovor na pet godina. 

Katja Vuković u skoku//foto:HRS

S obzirom da je trener Nenad Smiljanec koji inače vodi i koordinira mlađe dobne kategorije u Rukometnom klubu Podravka, ujedno i izbornik hrvatske ženske kadetske reprezentacije, ne možemo ne istaknuti i na koji je način njezin igrački talent, ali i sportski karakter pohvalio za Sportske novosti, a kad se uzme u obzir da Katja ima samo petnaest godina, onda je moć ovih riječi još i veća.

Katjin izbor u najbolju sedmorku prvenstva nam je svima na čast. Ne smije se zaboraviti da je ona 2006. godište. Ona je inteligentno dijete s izraženom sportskom inteligencijom, ima i pravu sportsku drskost i poletnost, jedan je od glavnih motora dizanja atmosfere i borbenosti u ekipi, dobri duh ove ekipe – rekao je nakon Europskog prvenstva za Sportske novosti izbornik Nenad Smiljanec. 

Na terenu, ali i u razgovoru ova mlada, talentirana krilna igračica pokazuje izrazitu zrelost i ozbiljnost čime je jako rano zaslužila i opravdala svoje mjesto u seniorskom ženskom rukometu. 

Katja Vuković i Dejana Milosavljević//foto: ŽRK Dugo Selo ’55//facebook

Rukomet je počela trenirati sa 7 godina u Ženskom rukometnom klubu Dugo Selo 55’ i to s generacijom koja je bila dvije godine starija jer nije bilo njezinog godišta. Kako je više sazrijevala tako se i približila seniorskoj ekipi. Sukladno tome rasla je i njezina minutaža u seniorskoj konkurenciji gdje nastupa za Dugo Selo ’55.

Posebno sam zahvalna treneru Nenadu Plašiću koji je vjerovao u mene i bio sa mnom od mojih početaka – rekla je u kratkom razgovoru nakon potpisivanja ugovora. 

Vjeruje kako će s Rukometnim klubom Podravka Vegeta još više napredovati.

Kada je stigao poziv od najvećeg hrvatskog kluba osjećala sam se predivno i počašćeno. Motivirana sam, želim još više napredovati i nadam se da ću to svojim radom i zalaganjem opravdati. Ovo je nova stepenica u mojoj karijeri i veselim se novim izazovima u novom klubu – rekla je zadovoljno Katja. 

Katji želimo dobrodošlicu u našu malu rukometnu obitelj te mnogo uspjeha i pobjeda.