Milenković i Palčić // ArhivaDirektorica RK Podravke s.d.d. Božica Palčić priopćila je danas da je vratarka Podravke Vegete Mirjana Milenković produžila ugovor za još jednu godinu. Tako će vratarski trojac ostati isti i za iduću sezonu: Milenković, Kapitanović, Jukić.

S 30. lipnjem prestaje ugovor za pet rukometašicea i one od tada više nisu članice RK Podravke Vegete. To su Jelena Živković, Jelena Trifunović, Andrea Čović, Kristina Elez i Miranda Tatari. Svaka od njih pružila je koliko je mogla i klub im zahvaljuje na njihovom angažmanu, a poznato je da su vrata u Podravki uvijek otvorena. Došle su četiri nove vanjske igračice: Krsnik, Franković, Dežić i Milošević

Nova sezona počinje 1. srpnja. Većina igračica je poznata, preostaje da se tokom ljeta šef stručnog stožera Goran Mrđen odluči o statusu mlađih igračica, odnosno o tome koja će se priključiti prvoj ekipi, koja ide na posudbu i koja se eventualno vraća s posudbe. Ima vremena, dugo je ljeto.

IZVLAČENJE GRUPA LIGE PRVAKINJA 26. LIPNJA U BEČU

Ostale novosti su da se čeka objava rejting liste EHF-a, koja bi trebala biti utvrđena na sjednici Izvršnog odbor EHF-u u subotu 20. lipnja. Nakon toga se očekuje izvlačenje grupa Lige prvakinja, kako onih u koje klubovi ulaze izravno, tako i kvalifikacijskih. Prošle godine Podravke Vegeta ušla je u Ligu prvakinja kroz kvalifikacije (Byasen, Midtjyland, Radnički Kragujevac). Izvlačenje će biti u Beču 26. lipnja u 19,15 sati.

SKUPŠTINA DIONIČARA KRAJEM SRPNJA

Pripremljeni su svi materijali za Skupštinu dioničara RK Podravke s.d.d. Ona će se održati 23. srpnja u 17 sati u prostorijama kluba. Svi pripremni materijali za skupštinu bit će javno objavljeni (sutra, u četvrtak, 17. lipnja) na našoj web stranici u rubrici Dokumenti.

OBILJEŽAVANJE 60 GODINA KLUBA UZ BEPOV TURNIR U KOLOVOZU

Utvrđeni su i datumi održavanje tradicionalnog, 10-og po redu, memorijalnog turnira Josipa Samaržije Bepa, uz koji će se vjerojatno vezati i obilježavanje 60 godina od osnutka kluba, ali detalji obilježavanja utvrdit će se u srpnju. Za obljetnicu i turnir rezerviran je predzadnji vikend u kolovozu, 21. i 22. kolovoza. Turnir je prebačen tjedan dana ranije kako ne bi kolidirao s gradskom turističkim manifestacijom Renesansni festival. Nažalost, to je termin koji ne odgovara europskim prvakinjama Budućnosti iz Podgorice, pa Crnogorke neće braniti turnirsku titulu osvojenu prošle godine.

Ove godina na turniru će, uz domaćina, Podravku Vegetu, sudjelovati prvakinje Slovačke Iuventa iz grada Michalovce, FTC Rail Cargo Hungaria (Mađarska) i slovenske prvakinje Krim Mercator iz Ljubljane.

Ostali vikendi u kolovozu bit će ispunjeni turnirima u inozemstvu. Podravki Vegeti odaslani su pozivi iz skopskog Vardara (Makedonija), Iuvente Michalovce (Slovačka) i FTC Rail Cargo Hungaria (Mađarska).